Kultúra

Szörényi Levente: Bródy János egy bozótharcos és ideologista

rtl.hurtl.hu

2023. május 20. 9:20

Állítása szerint hiába látják bele az István, a királyba a rendszerváltás előhírnökét, „gondolt a fene” akkor még a rendszerváltásra. 

A Fonográf 2018-as koncertjével zenészként lényegében nyugdíjba vonultam – mondta a Telex szemléje szerint Szörényi Levente Veiszer Alinda műsorában

Nem tudom már felhozni magam, nincs segítség a kozmikus szférából

– fogalmazott. 

A zenész hosszan beszélt az István, a király című rockoperáról, elmondta például, hogy a legnépszerűbb szerepe nem Koppányé, hanem Rékáé (a pogány törzsfő megkeresztelt lányáé), a szereplőválogatáson arra szoktak a legtöbben jelentkezni. Felelevenítette, hogy az előadásról filmfelvétel olyan rossz minőségű volt, hogy ezen lényegében megbukott az István, a király nyugati bemutatójának lehetősége. Állítása szerint egyébként hiába látják bele a műbe egyesek a rendszerváltás előhírnökét, Szörényi szerint „gondolt a fene” akkor még a rendszerváltásra. 

Bródy Jánost, a politikailag tőle igen távol álló egykori szerzőtársát úgy jellemezte, hogy ő egy „bozótharcos és ideologista”, ezért szerinte addig fogja folytatni a zenélést, amíg bírja.

A zenész régóta szponzorál a magyar őstörténet emlékei után kutató ásatásokat a Pilisben, a Holdvilág-árok környékén, azonban az ásatásokat eddig vezető régész halála miatt egyelőre új szakmai vezetőt keresnek. Mint mondta, ettől függetlenül amíg él, ezt a törekvést nem adja fel. Arról azonban nem nyilatkozott, hogy milyen leletekre számít.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd/MTI

#Kultúra#szörényi levente#bródy jános#rockopera

Címlapról ajánljuk