Kultúra

„Szilikonmellei és hatalmas feneke van” – világszerte parázs vitákat vált ki a faros-begyes olasz sellőszobor

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. május 8. 9:24

Whoopi Goldberg nevetségesnek nevezte, hogy az emberek képesek egy fiktív élőlényt ábrázoló szobron ennyit vitatkozni, de azért elismerte, hogy az olasz sellőnek „segge van”, ami meglehetősen szokatlan a félig ember, félig haltestű mitológiai lények körében.

Mint arról az rtl.hu is beszámolt, nagy port kavart Olaszországban az egyik halászfalu terén elhelyezett sellőszobor. A Monopoliban fölállított műalkotás már azelőtt nevetség és gúny tárgya lett, hogy felavatták volna, miután a közösségi médiában elkezdtek terjedni a szoborról készült fotók.

A szobrot a helyi Luigi Rosso művészeti iskola diákjai készítették, és hagyományosan karcsú, áramvonalas ábrázolásoktól eltérően az alkotók nagy melleket és kifejezetten hatalmas feneket faragtak a publiai sellőnek.

Tiziana Schiavarelli színésznő a Facebookon azt írta a szoborról, hogy

úgy néz ki, mint egy sellő, de szilikonmellei és hatalmas feneke van, amit még soha nem láttam sellőn.

A helyiek körében is nagy vitát váltott ki a szobor, egyesek amiatt kritizálták, hogy az túl szexi és provokatív.

Adolfo Marciano, a Luigi Rosso művészeti iskola igazgatója megvédte a szobrot, mondván, hogy az „tisztelgés a nők nagy többsége előtt, akik gömbölydedek”, és a tévérelámokban így is túl vékony modellek szerepelnek, „rossz lett volna, ha egy olyan nőt ábrázolunk, aki rendkívül sovány”.


A Fox News híradása szerint a szobor híre gyorsan eljutott az Egyesült Államokba is. A közösségi oldalakon parázs vitákat váltott ki a nagy mellű, nagy fenekű olasz sellőszobor, és a különböző tévés beszélgetős műsorokban is téma volt az olasz műalkotás.

Whoopi Goldberg színésznő egyszerűen nevetségesnek nevezte, hogy az emberek képesek egy fiktív élőlényt ábrázoló szobron ennyit vitatkozni, de azért elismerte, hogy az olasz sellőnek „segge van”, ami meglehetősen szokatlan a félig ember, félig haltestű mitológiai lények körében.

Nyitókép: The Monopoli Times / Facebook

#Kultúra#olaszország#sellő#Whoopi Goldberg

Címlapról ajánljuk