Kultúra

Endrei Judit: Nem halni készülök, de most először gondolkoztam el azon, hogy elkészítem azt a bizonyos listát

rtl.hurtl.hu

2023. április 22. 13:23

Az egykori tévébemondó májusban ünnepli hetvenedik életévét.

Hülyeség kapálózni az évszámok ellen. Ilyen az élet, az évek szaporodnak. De nem akarok egy álságos pozitív képet festeni, hogy jaj, de jó hogy hetven lettem, mert őszintén bevallom, ilyenkor mégiscsak szembesül az ember azzal, hogy lényegesen kevesebb van hátra, mint amennyit már megélt – mondta a Blikknek Endrei Judit, egykori tévébemondó, aki májusban ünnepli hetvenedik életévét.

Az interjúban egyebek mellett arról beszélt, hogy:

  • „nagyon szeretem az életemet, sajnálni fogom itt hagyni, mert szeretem azokat az embereket, akik az életem részei”.
  • „Tíz-tizenöt éve még bennem volt az a gondolat, hogy jaj istenem, de szeretnék ide vagy oda eljutni, milyen jó lenne ez vagy az a nagy utazás! Akkor még könyvötletek is forogtak a fejemben, de ma már azt mondom a lehető legőszintébben, sokkal fontosabb, hogy a mindennapjaim békességben, harmóniában teljenek, és minden napnak legyen valami pici örömforrása. Ha emellett összejön még egy utazás, az szuper, de könyvet valószínűleg már nem fogok írni”.
  • „Ebben a korban az ember már elgondolkodik. Nem halni készülök, de most először gondolkoztam el azon, hogy elkészítsem azt a bizonyos mappát, létrehozzam azt a listát, amely az ügyeimet, a teendőket összegzi. Sajnos, az elmúlt időszakban a környezetemben többen is váratlanul, hirtelen mentek el, emiatt is szükségét éreztem ennek”.
  • Szépészeti beavatkozásokról: „Néha átvillan az agyamon, hogy ki kellene próbálni valamelyiket, de semmiképpen nem olyat, amely műtéttel jár. Aztán eszembe jut, hogy most már minek. Ráadásul, ha el is játszom a gondolattal, mindig elképzelem: lehet, hogy ezer embernél tökéletesen működik, de biztos én lennék az az egy, akinél nem”.

Endrei Judit korábban a Reggeliben is beszélt az öregedésről.


Nyitókép: Reggeli

#Kultúra#endrei judit#születésnap#élet

Címlapról ajánljuk