Kultúra

A Játékszín szerint Eszenyi csak viccelt azzal, hogy ő egy nemzeti kincs

rtl.hurtl.hu

2023. április 3. 16:41

Oldani akarta a feszültséget. 

Nem gondolta komolyan Eszenyi Enikő, csak viccelődött azzal, hogy „ő egy nemzeti kincs” – reagálta a Telex kérdésére a Játékszín azzal kapcsolatban, hogy Verebes István nemrég arról beszélt, a színésznő azt követelte a mentőktől, hordágyon vigyék le, mert „ő egy nemzeti kincs”, miután a Csodálatos vagy, Júlia! című darab februári főpróbáján eltört a csuklója. Verebes arról is beszélt, hogy Pásztor Erzsi Eszenyi miatt hagyta ott a színházat. 

A Játékszín azt írta, a baleset a február 22-i nyilvános (fotós) főpróba tizedik percében történt, „a mentők kiérkezéséig már csak a Játékszín művészei és Bank Tamás igazgató tartózkodott a színpadon. Bank Tamás megerősítette:

az idézett mondat elhangzott a mentő szakápoló felé, viccből, kvázi a balul elsült próba okozta feszültséget oldandó.

A Játékszín hozzátette, „értetlenül áll a nyilatkozattal szemben, amelyet olyan személy tett, aki nem volt jelen a Játékszínben sem a Csodálatos vagy, Júlia! próbafolyamata alatt, sem pedig a fotóspróbán. Verebes István komolyabb színházi szakemberként ismert, mint aki mendemondák alapján informálja a közvéleményt egy saját személyét semmilyen ponton nem érintő témában.”

A színház emellett tagadta a Blikk értesüléseit, miszerint „a Játékszínben többeknek szemet szúrt [Eszenyi] fellengzős, olykor lekezelő stílusa a kollégáit, sőt, a rendezőt érintően is”. A Játékszín szerint a vezetőség felé „nem érkezett efféle panasz a próbafolyamat során”.

A Játékszín leszögezte, hogy Pásztor Erzsi nem a színházat, csak a produkciót hagyta ott. A színésznő erről a Blikknek azt mondta: 

Szerencsére már vagyok olyan helyzetben, hogy csak abban játszom, amihez kedvem van és amiben örömömet lelem.

Nyitókép: Szigetváry Zsolt / MTI

#Kultúra#eszenyi enikő#nemzeti kincs#játékszín#pásztor erzsi#csuklótörés

Címlapról ajánljuk