Kultúra

„Színtiszta államszocializmus” – véli Puzsér Róbert a Petőfi Zenei Tanácsról

rtl.hurtl.hu

2023. március 23. 15:07

A publicista szerint olyan, mintha a tanács direkt játszana rá „a posztkomcsiságára”.

Mint arról beszámoltunk, a Demeter Szilárd igazgatása alatt működő Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ) berkein belül kedden megalakult a Petőfi Zenei Tanács, amely elsődleges küldetéseként a popkultúra minőségelvű fejlesztését jelölte ki.

A Petőfi Zenei Tanács tagja Kovács Ákos, Bognár Attila, Frenreisz Károly, Müller Péter Sziámi, Both Miklós, Ferenczi György, Gőz László, Nagy Feró, Németh Alajos és Tátrai Tibor.

Puzsér Róbert a Spirit FM Önkényes Mérvadó című műsorában a kommunizmushoz hasonlította a helyzetet.

Színtiszta államszocializmus

– vélekedett a publicista, hozzátéve: ez a kifejezés, hogy tanács, „a komcsik nevezéke volt”. Szerinte ez nem véletlen, olyan, mintha direkt játszanának rá „a posztkomcsiságukra”.

„A kommerek még az önkormányzatot is úgy hívták, hogy tanács. (...) Aztán lett önkormányzat, a rendszerváltás után” – tette hozzá. Mint mondta, a tanácskozás fogalma ellen nincs kifogása, de a Petőfi zenei Tanáccsal egy intézményt neveznek meg, „mint a komcsik”.

Nagy Feró adott egy interjút az üggyel kapcsolatban, mint fogalmazott, Magyarországon „egy csomó Erdős Péter” dönti el, hogy mi a jó zene. Puzsér Róbert szerint Nagy Feró ezeknek a rádiócsatornáknak a zenei igazgatóira céloz, de különös, hogy míg ezt a sok-sok Erdős Pétert látja, „az egyetlen Erdős Pétert mind felett, Demeter Szilárdot”, aki őt most tanácstaggá tette, nem veszi észre – magyarázta Puzsér.

Nyitókép: RTL

#Kultúra#puzsér róbert#petőfi zenei tanács#önkényes mérvadó#nagy feró#kovács ákos

Címlapról ajánljuk