Kultúra

Felmentették a családon belüli erőszak vádja alól a Rick és Morty társalkotóját

rtl.hurtl.hu

2023. március 23. 6:39

Miután megvádolták, távozott a sorozattól, most ejtették az ellene felhozott vádakat.

Januárban Justin Roilandet azzal vádolták meg, hogy a volt barátnője ellen követett el testi sértést, valamint a nő személyes szabadságát is korlátozta. Roiland a népszerű Rick és Morty nevű rajzfilm társalkotója és szinkronszínésze, írta január végén az MTI az NBC beszámolójára hivatkozva.

Roiland ártatlannak vallotta magát az eljárásban. Az eset, ami miatt még májusban emeltek vádat a filmes ellen, 2020 januárjában történt, de sokáig nem kapott nyilvánosságot.

Az elmúlt évek egyik legnépszerűbb rajzfilmjének alkotója az ügy kirobbanása után kiszállt a sorozatból, vagyis egészen pontosan közölték, hogy nem dolgoznak vele tovább együtt. Roiland most a Twitteren közölt új híreket az ügyével kapcsolatban, a bejegyzés leírásához csak annyit írt: igazság.

Mindig is tudtam, hogy ezek az állítások hamisak, és soha nem volt kétségem afelől, hogy eljön ez a nap. Hálás vagyok, hogy ejtették az ügyet, ugyanakkor megráznak azok a szörnyű hazugságok, amelyek rólam elhangzottak ebben az ügyben. 

Leginkább csalódott vagyok amiatt, hogy olyan sokan olyan gyorsan ítélkeztek felettem a tények ismerete nélkül, pusztán egy megkeseredett volt barátnő szavára támaszkodva, aki megpróbált engem betiltani. Szégyenletes, hogy ez akár részben is sikerült. Most, hogy az ügy véget ért, eltökélt szándékom, hogy továbblépjek, a kreatív projektjeimre és arra fogok összpontosítani, hogy helyreállítsam a jó híremet” – írja a posztban Roiland, akinek az ügyvédje hivatalosan is megerősítette, hogy ejtették a védence ellen felhozott vádakat.

Nyitókép: Getty Images

#Kultúra#justin roiland#rick és morty#szinkronhang#felmentés

Címlapról ajánljuk