Kultúra

A zaklatási botrány után 6 évvel Oroszországba utazna dolgozni Kerényi Miklós Gábor

rtl.hurtl.hu

2023. március 5. 18:03

Szentpéterváron öt darabja szerepel a repertoáron, de csak videón tartja a kapcsolatot a kollégákkal.

Folyamatosan keresi a megoldást arra Kerényi Miklós Gábor, azaz KERO, az Operettszínház volt igazgatója, hogy orosz kollégáival is találkozhasson. Arról beszélt: „Háború ide vagy oda, Szentpéterváron továbbra is öt darabom szerepel a repertoáron. Tartjuk a kapcsolatot videótelefonálással, amolyan félvideós próbát is csinálunk. Tavaly, amikor kirobbant a háború, az utolsó géppel jöttem haza, és nagyon szeretnék a kollégák, hogy kiutazzak”.

Azt mondta a Blikknek: „Jóban vagyok velük, nagyszerű színészek. Sajnálom a helyzetet, és azt kell mondjam, hogy orosz barátaim is elkeseredettek.” Szerinte a szentpétervári színháznak, ahol rendez, rendkívül sok kapcsolata megszakadt a háború óta.

A rendezőnek jelenleg öt országban 12 rendezését játsszák. Azt mondta: a kiutazásra lehet, hogy „előbb-utóbb sor kerül, de a helyzet nem egyszerű, mert csak Törökországon keresztül lenne erre lehetőség, vagy Helsinkiből, autóval”.

KERO 2017-ben zaklatási botránya kapcsán került be a hírekbe Magyarországon. A rendező később arról beszélt, hogy nem követett el bűnt, tetteinek nem volt szexuális töltete. Később a Fókusz arról adott hírt, hogy Kerényi botránya idővel elcsendesült.

 

Nyitókép: Fókusz

#Kultúra#KERO#kerényi gábor miklós#szentpétervár#rendezés#orosz-ukrán háború

Címlapról ajánljuk