Kultúra

Kiakadt a keresztény amerikai szélsőjobb a „sátánista” Grammy láttán

rtl.hurtl.hu

2023. február 7. 10:00

Sam Smith és Kim Petras produkciójában vélték felfedezni az ördögöt.

Nem mindenkit töltött el lelkesedéssel Sam Smith és Kim Petras fellépése a Grammy-díjátadón, az ún. amerikai keresztény jobboldal képviselői például azon háborognak, hogy szerintük a szervezők és az est szponzorai közt szereplő Pfizer az antikrisztus eljövetelét készítették elő, írja a Vice.

Mint írják, Marjorie Taylor Greene, az össeesküvés-elméleteket előszerettel hangoztató, szélsőjobbos kongresszusi képviselő is akcióba lépett:

Sam Smith sátánista show-t adott elő a Grammy-n, a Pfizer szponzorálásában. A Sátánista Egyház abortuszklinikát működtet Új-Mexikóban, ahol a pácienseknek sátánista rituálékat kell a beavatkozás előtt bemutatniuk. Amerikai keresztények, itt az ideje a fellépésnek

– tweetelte Greene, 


Sam Smith és Kim Petras az Unholy című, Grammy-díjas dalukat adták elő a gálán: Smith vörös bőrruhát viselt, Petras pedig egy lángok nyaldosta ketrecben táncolt, miközben domina-szerelést és szarvakat viselő táncosok vették körül őket, lovaglópálcával a kezükben, írja a portál.

A Vice emlékeztet rá: a „sátánista pánikot" keltő összeesküvés-elméletek a QAnon mozgalom felemelkedésével ismét divatba jöttek az elmúlt években. 

A Vice idézi a szélsőjobbos The Post Millennial portált, amely breaking news-ként tálalta a következőt: „Sam Smith sátánista fellépése, sztriptíztáncosokkal és ördögszarvakkal.”

 


Nyitókép: Kim Petras és Sam Smith a GRAMMY díjátadón. Fotó: Jeff Kravitz/FilmMagic

#Kultúra#grammy#sátán#keresztény jobboldal#szélsőjobb#összeesküvés-elmélet

Címlapról ajánljuk