Kultúra

Halász Judit Eszenyi Enikőről: Nem szeretnék vele egy színházba kerülni többé

rtl.hurtl.hu

2023. január 27. 12:19

Az utolsó években már nem szeretett bejárni a Vígszínházba.

Halász Judit a Heti Libazsír című YouTube-műsor vendége volt, a beszélgetést a Blikk szemlézte. A Kossuth-díjas színművész közel hatvan éve hűséges tagja a Vígszínháznak.

Az interjúban szóba került többek között Halász Judit jubileumi évada, ami egybeesett a betegsége utáni visszatéréssel is. Sokan ez alkalomból valami nagy előadást vártak a színésznőtől, ám végül a vezetőség úgy döntött, egy kis stúdióban ad helyet a színésznő darabjának. „Én is elvártam volna, ez kicsit rosszulesett” – fogalmazott Halász, aki azt is bevallotta, volt, hogy megbánta, amiért ennyi évtizeden át hűséges maradt az említett intézményhez.

Az utolsó években már nem szerettem bemenni se a Vígszínházba, az Eszenyi-korszakban. Ez nagyon rossz érzéssel töltött el, fájdalmas néhány év volt

– mondta. 

Ő tényleg egy kitűnő színésznő, aki nagyon sok nagyszerű dolgot csinált, és remélem, hogy fog is csinálni, de én nem szeretnék vele egy színházba kerülni többé

– jelentette ki a színésznő.

A korábbi igazgató, Eszenyi Enikő ellen 2020 tavaszán fogtak össze a társulat akkori és régebbi tagjai, és nyílt levélben tárták a nyilvánosság elé, hogy az intézményvezető milyen verbális erőszakot és agresszív vezető kommunikációt folytat a színházban. A tagok között pedig Halász Judit is szót emelt a módszerek ellen, ezeknek ő is az egyik elszenvedője volt.

Az RTL Híradó riportját itt nézheti meg:


Nyitókép: Mónus Márton / MTI

#Kultúra#eszenyi enikő#halász judit#vígszínház

Címlapról ajánljuk