Kultúra

Három év kihagyás után ismét Budapesten lép fel a botrányosan távozó Eszenyi Enikő

rtl.hurtl.hu

2023. január 10. 18:21

Eszenyit több tucat akkori és volt munkatársa vádolta abúzussal. Most a Játékszínben fog szerepelni Szikora János rendezésében.

Ismét szerepet kapott Budapesten a 62 éves Eszenyi Enikő, először azóta, hogy 2020-ban botrányos körülmények között távozott a Vígszínházból. A volt igazgató a Játékszínben fog szerepelni Szikora János rendezésében.

„Itt vagyok a Jókai utcában, megyek a Játékszínbe olvasópróbára. Nagyon izgatott vagyok, nagyon várom. Szikora János rendezi a produkciót, vele már nagyon sokat dolgoztam együtt, a darab címe pedig Csodálatos vagy, Júlia!” – adta hírül Eszenyi az Instagramon.

Eszenyi egy éve kezdett egyeztetni a darabról, ami már akkor vitát váltott ki. Egy volt kollégája most azt mondta a Blikknek: „Azt gondolom, egy ilyen formátumú színésznőt, mint Eszenyi Enikő, nem szabad sokáig mellőzni. Maximum ne rendezzen, mert azzal újra hatalmi lehetőséget kap, és az vethet fel kérdéseket.” Egy színházi menedzser pedig arról beszélt, hogy már igazából senkit se érdekel, mi történt három éve.

Eszenyi a botrány után külföldön továbbra is dolgozott, 2021-ben pedig Kecskeméten is rendezhetett. Közben szülőfalujában, Csengeren egy 300 millió forintos állami támogatást érő színházi fesztivált rendezett.

 

Nyitókép: Eszenyi Enikő John Cassavetes Premier című színművének próbáján a Vígszínházban, 2019. február 27-én – Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

#Kultúra#eszenyi enikő#budapest#vígszínház#színész#visszatérés

Címlapról ajánljuk