Kultúra

Demeter Szilárd gerillamarketingnek szánta, hogy a saját zenekarát lépteti fel a PIM-ben

rtl.hurtl.hu

2023. január 10. 15:37

Szerinte „az ellenzéki sajtó kiszámíthatóan működik”. 

Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából ad koncertet Demeter Szilárd zenekara az általa vezetett Petőfi Irodalmi Múzeumban, írtuk korábban. A koncerten az egyik sztárvendég Tóth Gabi lesz. 

Demeter most az Indexnek adott interjút, amelyben többek között arról kérdezték, miért tartja indokoltnak, hogy saját zenekarával, a Loyal Apples' Clubbal lépjen fel az intézményben. 

Sokféleképpen lehet tisztelegni nagyságaink előtt. Lesz új Petőfi állandó kiállításunk is a PIM-ben, amit aznap, január 13-án nyitunk meg, de eddig is sokat írtam és beszéltem Petőfiről és koráról. Ugyanakkor rockzenészként is szerettem volna megemelni a kalapomat Petőfi előtt

– magyarázta Demeter, és hozzátette, tudta, hogy ahhoz, hogy átmenjen az üzenet, be kell vinnie a koncertet a PIM-be. 

„Számomra egyértelmű, hogy le kell hozni Petőfit a magaskultúrából a tömegkultúrába. A Petőfi-szobor lábát le kell tenni a földre. Ha rockzenét hozol be a PIM-be, ráadásul olyan zenekarral, ahol a főigazgató basszusgitározik, az olyan üzenet, amire mindenki felkapja a fejét. (…) A teljes ellenzéki sajtó szó szerint közölte az erről szóló Facebook-posztunkat. Tehát az üzenet anélkül ment át, hogy egy fillért is ki kellett volna érte fizetnünk” – mondta a PIM főigazgatója. 

Arra a kérdésre, hogy gerillamarketingnek szánták-e az aktust, Demeter azt felelte, hogy 

mondjuk úgy, hogy az ellenzéki sajtó elég kiszámíthatóan működik, de igen, ez volt a lényeg.

Tóth Gabit azonban nem ezért hívták, hanem mert „nagyon jó énekesnő”, a Várlak című nótát már adták elő közösen korábban.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

#Kultúra#demeter szilárd#tóth gabi#PIM#petőfi irodalmi múzeum

Címlapról ajánljuk