Kultúra

Tizenkét hónap után végre elbírálták az Átrium támogatásra vonatkozó kérelmét – pénzt nem kaptak

rtl.hurtl.hu

2022. december 9. 19:58

Nem lepődtek meg túlságosan.

Július elején közölte az Átrium, hogy nem bírják tovább fenntartani a színházat, mivel egy fillért sem kaptak a kulturális kormányzat támogatási fedezetéből, bezárnak. Ekkor sokan siettek a segítségükre, a színház pedig egyelőre megmenekült, jelenleg is játszanak.

Az Átrium péntek este közölte, hogy délután negyed 5-kor megkapták az értesítést a kérelmük elbírálásáról. 

„Az irodák, hivatalok már rég zárva, mindenki az adventi hétvégére készül, elkezdődtek a bevásárlások, az ajándékkeresések. A kulturális kormányzat azonban még ilyenkor is dolgozik. Fáradhatatlanul munkálkodik a hatalom gépezete Magyarország kultúrájának előremozdításán. Péntek délután negyed 5-kor az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő gyors egymásutánban kiküldi az Átrium beadott, érvényes pályázatainak elutasítását. Az elutasítás oka: forráshiány” – írják, és hozzáteszik: 

Diszkrét szó. Írhatnák azt is, hogy nem úgy táncoltok, ahogy fütyülünk, vagy hogy szankciók, vagy hogy Fekete Péternek fontosabb volt a közeliek dotálása, mint a tietek, mert azért 12 milliárd csak el lett tapsolva.

A színház szerint nyár óta nyilvánvaló volt, hogy ez fog történni, de egészen december 9-én délután negyed 5-ig senki nem merte egyenesen megmondani, felvállalni, hogy 2022-re „tényleg coki nekik”. 


Nyitókép: Átrium / Facebook

#Kultúra#átrium#átrium film-színház#kulturális minisztérium#támogatás#kérelem

Címlapról ajánljuk