Kultúra

Film készült a legendás medvéről, aki felzabált egy nagy zsáknyi kokaint

rtl.hurtl.hu

2022. december 2. 11:48

A Kokainmedve című alkotás volt a nemrég elhunyt Ray Liotta egyik utolsó filmje.

Hihetetlen, de igaz: van valóságalapja a hamarosan mozikba kerülő Cocaine Bear, azaz Kokainmedve című filmnek, amiben a legendás Ray Liotta halála előtti egyik utolsó alakítását nyújtotta.

A mű arról szól, hogy az Egyesült Államok egy rezervátumában egy fekete medve bezabál egy zsáknyi kokaint, aztán gyilkolni kezdi a túrázókat és a helyi lakosokat. Az Elizabeth Banks által rendezett film egy sokkal kevésbé véres, de elég bizarr esetet tupíroz fel.

Az eredeti eset 1985-ben történt, amikor a hírhedten kalandos életű rendőrből lett drogkereskedő, Andrew C. Thornton kidobott egy zsák kokaint a repülőgépéből egy Georgia állambéli erdő felett, mert a gép túl nehéz volt. Ezután maga is kiugrott egy hibás ejtőernyővel, és szörnyethalt.

A kokaint viszont megtalálta egy medve, aki szó szerint halálra drogozta magát. Az állat testére három hónappal később leltek rá, nagyjából negyven megbontott kokainos zacskó társaságában. A kitömött holttestet később egy plázában állították ki, és 2015-ben nevezték el Kokainmedvének.

Akit érdekel, hogyan színezte ki ezt a sztorit Hollywood, alább megnézheti az elképesztően vad előzetest:


Nyitókép: Universal Pictures

#Kultúra#kokain#medve#előzetes#Ray Liotta#horror#vígjáték

Címlapról ajánljuk