Kultúra

Az Igazából szerelem rendezője egy kicsit hülyén érzi magát a film sokszínűségének hiánya miatt

rtl.hurtl.hu

2022. december 1. 20:45

Ma már másképp csinálná meg a filmet. 

Minden évben, ahogy közeledik a karácsony, az Igazából szerelem című film igazi ünnepi kedvenccé válik a családok otthonában, szerte a világon. A 2003-as romantikus vígjáték bemutatása után közel 20 évvel azonban a filmet a történetvezetés és a sokszínűség hiánya miatt kritikával illették – írja a CNN.

Richard Curtis, a film írója és rendezője a hét elején arról beszélt egy interjúban, hogy vannak dolgok, amiket ma már másképp csinálna, de szerencsére a társadalom is változik. Ugyanakkor a film bizonyos jeleneteiben ma má elavultnak hathat. 

Az Igazából szerelem több romantikus, egymásba fonódó történetszálat mutat be, a főszereplők többsége azonban fehér bőrű, és az összes filmben megjelenő kapcsolat heteroszexuális. 

Arra a kérdésre, hogy vannak-e olyan pillanatok, amelyek miatt „összerezzen”, Curtis azt mondta: „A sokszínűség hiánya miatt kényelmetlenül érzem magam, és egy kicsit hülyén is”. Hozzátette: „Azt hiszem, három olyan cselekmény is van, amelyben főnökök és nekik dolgozó emberek vannak”.

Curtis Nagy-Britannia egyik legsikeresebb forgatókönyvírójaként olyan romantikus vígjátékokat készített el, mint a Négy esküvő és egy temetés (1994), a Sztárom a párom (1999), a Bridget Jones naplója (2001), a Bridget Jones: Mindjárt megőrülök! (2004), az Időről időre (2013) és a Yesterday (2019). Az Igazából szerelem (2003) és az Időről időre (2013) filmeket rendezőként is jegyzi. 

Nyitókép: IMDb

#Kultúra#igazából szerelem#Richard Curtis

Címlapról ajánljuk