Meghalt a Walker, a texasi kopó sztárja, Clarence Gilyard Jr.A sorozat nyolc évadának mind a 196 epizódjában szerepelt.
Kultúra

Meghalt a Walker, a texasi kopó sztárja, Clarence Gilyard Jr.

rtl.hurtl.hu

2022. november 29. 9:13

A sorozat nyolc évadának mind a 196 epizódjában szerepelt. 

Meghalt Clarence Gilyard Jr., akit leginkább a Walker, a texasi kopó című sorozatban és a Die Hard (Drágán add az életed) című filmben nyújtott mellékszerepéről ismerhetünk. A 24.hu a Variety cikke alapján arról ír, hogy a színész 66 éves volt, halála okáról egyelőre nincsenek információk. Gilyard halálhírét megerősítette a Las Vegas-i Nevadai Egyetem, ahol film- és színházi szakon oktató professzorként dolgozott.

A kiváló film-, televíziós és színházi színészként jellemzett Gilyard az 1980-as években televízióban szerepelt főleg, de a Top Gun című filmben Sundownként láthatta a közönség, majd a Die Hard (Drágán add az életed) című filmben a terrorista számítógépes zsenit, Theót játszotta. 1989-ben a Matlock című sorozatban kapott állandó szerepet, ahol Conrad McMasterst, a főhős Matlock magánnyomozóját alakította.

Gilyard 85 epizódban szerepelt a Matlockban, mielőtt 1993-ban elhagyta a sorozatot, ezután Jimmy Trivette-et, Chuck Norris jobbkezét formálta meg a CBS Walker, a texasi kopó című krimisorozatában. A sorozat nyolc évadának mind a 196 epizódjában szerepelt. A 2001-es finálé után Gilyard még számos filmben és tévéműsorban is játszott.

Nyitókép: CBS / Getty Images

#Kultúra#gyászhír#clarence gilyard jr#színész

Címlapról ajánljuk