Kultúra

Koncz Zsuzsa: Több mint 12 éve nemhogy nem éneklek magyar nyelvű állami médiában, de interjút se kérnek tőlem

rtl.hurtl.hu

2022. november 24. 12:34

Az énekesnőt rosszul érinti a kormány brüsszelezése.

Interjút adott Koncz Zsuzsa a hvg360-nak. 

Ma, 2022-ben azt látjuk, hogy keleti szomszédunkban honvédő háború dúl. Az agresszor a földdel tesz egyenlővé egy országot, és vannak, akik ebben támogatják, esetleg »csak« hallgatnak. Ez rendben van így?

– teszi fel a költői kérdést az énekesnő.

Mint mondja, általában is zavarja az az agresszív, durva, militáns stílus, ami szerinte most uralja szinte az egész világot. „Felháborít például, hogy amikor gyanútlanul zenét keresek az interneten, szembejön velem az aktuális magyar valóság. Nem a dal szól ugyanis, amit kerestem, hanem a reklám, amiben kéretlenül üvölt egy kulturálatlan, agresszív férfihang, hogy »Brüsszel, Brüsszel, megígérte ezt és ezt, de nem tartotta be…«

A pedagógus tüntetésről azt mondta:

…nagyon rokonszenves, ahogy a fiatalok beálltak a tanáraik mögé, értik a helyzetet, látják, hogy szükség van a támogatásukra, érzik: az ő jövőjük a tét.

Arra a kérdésre, hogy formálisan is kitiltották-e a közmédiából, így válaszolt: „Mondjuk úgy, hogy »ismert erdei körök« véleménye szerint vannak bizonyos »nemkívánatos« szereplői a hivatalos tévés, rádiós és sajtónyilvánosságnak. Rossz nyelvek szerint lista is van, de ezt letagadják, és meglehet, hogy tényleg csak pletyka. Nem tudom, mi igaz, de egy biztos, több mint 12 éve már nemhogy nem éneklek magyar nyelvű állami médiában, de interjút se kérnek tőlem.”

Nyitókép: RTL

#Kultúra#koncz zsuzsa

Címlapról ajánljuk