Kultúra

Meghalt a Halloween arctalan gonoszát alakító legendás kaszkadőr

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. november 21. 20:25

A maszkos, késes Michael Myers-t kaszkadőrként megformáló James Winburn 85 éves volt.

85 éves korában elhunyt James Winburn színész-kaszkadőr, aki John Carpenter kultikus horrorjában, az 1978-as Halloween című filmben a Michael Myers-t, a maszkos, késes gyilkost alakító színész, Tony Moran kaszkadőre volt. Winburn a hétvégén halt meg, egy közelebbről nem részletezett egészségügyi probléma következtében, írja a The US Sun.

A Monopoly Events, amely a múlt hónapban a For the Love of Horror rajongói találkozón szerepeltette Winburnt, így tisztelgett Twitteren a legendás kaszkadőr előtt:

Rendkívül szomorúan értesültünk James Winburn haláláról, aki a múlt hónapban még velünk volt a For the Love of Horror találkozón. James-szel abszolút öröm volt dolgozni, és a hétvégén csodálatos történeteket osztott meg mindenkivel. 


A Monster-Mania Con, egy félévente megrendezett horrorfilm-rajongói találkozó Facebookon így írt:

Szomorúan értesültünk James Winburn haláláról. (...) James mindig nagyra értékelte a Halloween-rajongókat, és igazán élvezte, hogy mindenkivel találkozhatott.


A kaszkadőr ikonikus filmes pillanata az 1978-as Halloweenben végén az volt, amikor Samuel Loomis hatszor lőtte meg Michael Myers-t, aki ezután lezuhant az erkélyről, majd rejtélyes módon eltűnt. 


Winburn a Halloween II. című horrorfilm 1981-es folytatásában újra kaszkadőri szerepet kapott. A 80-as években többek között a Menekülés New Yorkból, a Köd, a Tron, a Fakó lovas című filmekben dolgozott kaszkadőrként.

#Kultúra#elhunyt#halál#kaszkadőr#horror#halloween#James Winburn

Címlapról ajánljuk