Kultúra

Vidnyánszky Attila: Elkezdtem hisztizni Káel Csabánál, és azt mondtam, elég volt

rtl.hurtl.hu

2022. november 17. 8:40

A színházigazgató elmondta, munkatársai is kérték, hogy maradjon, ezért korábbi szándékai ellenére újraindul a Nemzeti Színház vezetéséért. Arról is beszélt, hogyan intézte el, hogy a színház színészei filmszerepeket kapjanak.

Korábbi szándékaival ellentétben mégis újra indul a Nemzeti Színház igazgatói posztjáért, mondta Vidnyánszky Attila az „Asszonyok a Nemzeti Egységért Mozgalom” keddi estjén, írja a Népszava.

A lap megjegyzi:  Vidnyánszkyt az esten a Színház-és Filmművészeti Egyetem kancellárja, Szarka Gábor édesanyja kérdezte.

A Nemzeti Színház igazgatója elmondta: a munkatársai is kérték, hogy maradjon és a jelenlegi krízis időszakban nem teheti meg, hogy távozik. 

A Színház és Filmművészeti Egyetem modellváltásnak nevezett állami elfoglalásáról többek között azt mondta: „sokáig készültünk erre, de nem mertük meglépni”.

Ezt követően a liberális művészvilágot ekézte: „Egy ideje pontosan láttam, hogy az SZFE átgondoltan központi bázisa annak a rendszernek, amit a liberálisok kiépítettek maguknak. Utánpótlást képeznek, elég megnézni a tüntetések résztvevőit, ahol a színházi és a filmes szakma ott van az élvonalban. A hisztéria amiatt volt, mert az egyik utolsó bázisukat foglaltuk el.”

Vidnyánszky arról is beszélt, hogyan intézett filmszerepeket a Nemzeti színészeinek:

„Az asztalra kellett azért is csapnom, mert azt láttam, hogy a Nemzetiből nem hívtak meg színészeket magyar filmekbe. Elkezdtem hisztizni Káel Csabánál, és azt mondtam, elég volt. Lassacskán valami elkezdett változni.”

Nyitókép: Kovács Anikó / MTI

 

 

#Kultúra#vidnyánszky attila#nemzeti színház#szfe#liberálisok#Káel Csaba

Címlapról ajánljuk