Kultúra

Vitray Tamás: Sajnos mellőlem sokan végleg elmentek

rtl.hurtl.hu

2022. november 4. 7:01

A tévés legenda hosszú idő után adott interjút.

A Borsnak interjút adott a 89 éves tévés legenda, Vitray Tamás, aki elmondta, hogy a Covid-járvány miatt úgy döntött, hogy bizonyos dolgokat leépít az életéből, emiatt szinte egyáltalán nem látogatott nyilvános helyeket.

Elmaradtak a színházak, a koncertek, mégsem sikerült teljesen megúsznom a koronavírust. Autóval járok, mégis a második menetben valahogy én is elkaptam.

– mondta Vitray.

A televíziózásról elmondta, hogy a mai napig nézi a régi műsorait a YouTube-on. Az adásokról elárulta: ma már más viszonyban van velük, nem tudja úgy nézni, mint régen.

Inkább azt vizsgálom, mi mindent tudtam akkor a szakmából, abban a szakaszában, ahol éppen tartottam.

– magyarázza.

Arra a kérdésre, miszerint vannak-e még jó barátok, régi ismerősök, akikkel szívesen leül beszélgetni, azt feleli, hogy a tanítványai, vagy akikkel együtt dolgozott, mindig jelentkeztek ünnepek vagy születésnap alkalmával.

Kevésbé vidám téma, de sajnos mellőlem sokan végleg elmentek. A barátaim, tenisz vagy kártyapartnerem, akikkel koncertre jártam, elmentek.

– emlékszik vissza. A karácsonyi időszak kapcsán elmondja, hogy nem kívánja a 62 és az 58 éves fiaitól, hogy ugyanúgy ott üljenek vele, mint régen.

Ha meghívnak, és úgy alakul, természetesen örömmel látogatom meg őket. Óhatatlanul megváltozott az ő életük is, sőt lassan már a leszármazottaik is jobban szeretik a szentestét a saját otthonukban eltölteni, a karácsony két napján szoktak hozzám jönni a gyerekek. Igazuk van: ez a világ rendje.

– zárja a tévés legenda, aki november 5-én fogja a 90. születésnapját ünnepelni.

Nyitókép: Fókusz

#Kultúra#vitray tamás#interjú#média

Címlapról ajánljuk