Kultúra

Ismerőse szerint nem volt jele annak, hogy valami nyomasztja a 45 évesen elhunyt Kabai Lórántot

rtl.hurtl.hu

2022. október 26. 6:27

Vasárnap kezdték keresni a költőt, családja kedden tudatta, hogy elhunyt.

A Blikk beszélt az egyik utolsó emberrel, aki halála előtt találkozott a 45 évesen elhunyt Kabai Lóránt költővel.

Mint írják, a belvárosi Club sörözőben gyertyát gyújtottak az alkotó emlékére. Csütörtökön járt itt utoljára, a pultos szerint mosolygott, nem volt semmi jele annak, hogy készül valamire, vagy nyomasztja bármi is. Kedélyesen beszélgetett, mint az utóbbi időben legtöbbször. A söröző dolgozója, Margó szerint a költőnek korábban voltak rosszabb periódusai, de mostanában épp a kiegyensúlyozottság volt rá jellemző.

Évek óta ide járt, hetente többször is betért, néhány lépésre volt a lakása. Az a sarokasztal volt a törzshelye, gyakorta hozta magával a laptopját, és ott, a félhomályban írogatott. A barátaival is itt találkozott, órákig beszélgettek, mindenki szerette őt 

– idézte fel Kabai emlékét a pultos. 

A költőt vasárnap kezdték el keresni. Családja kedden közleményben tudatta, hogy a férfi meghalt:

Mélyen megrendülve, megtört szívvel tudatjuk, hogy szeretett testvérünk, Kabai Lóránt költő, író, szerkesztő és vizuális művész, életének 45. évében tragikus körülmények között elhunyt. Búcsúztatásáról később adunk tájékoztatást. Gyászoló édesanyja nevében is fivérei, Zoltán és Csaba.

Kabai Lóránt írásai, publikációi megjelentek a Magyar Narancsban, az Élet és Irodalomban, a Jelenkorban és a Holmiban is.

Kabai Lóránttal a múlt héten a litera.hu irodalmi portál jelentetett meg interjút, ebben a költő azt mondta, úgy érzi, ellaposodott a magyar irodalomban gyökerező szociografikus hagyomány, „mintha az egész országra jellemző, a tehetetlenség érzetéből kinövő apátia uralkodna el itt is. De remélem, őszintén és nagyon remélem, hogy tévedek ebben.” 

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelki elsősegély-számot!

Nyitókép: Police.hu

 

#Kultúra#kabai lóránt#gyászhír#irodalom

Címlapról ajánljuk