Kultúra

Felmentették Kevin Spacey-t az ellene indított szexuális zaklatási perben

rtl.hurtl.hu

2022. október 21. 10:38

Az ítélet szerint Anthony Rapp ügyvédei nem tudták bizonyítani, hogy Kevin Spacey szexuálisan zaklatta a színészt 1986-ban.

A New York-i bíróság elutasította Anthony Rapp, a Star Trek: Discovery című film szereplőjének keresetét, amelyet azért indított, mert állítása szerint Kevin Spacey amerikai színész szexuálisan zaklatta őt egy házibulin még 1986-ban. 

Az ítélet szerint Anthony Rapp ügyvédei nem tudták bizonyítani az állítást – írta a BBC. A pert még 2020-ban indították a Kártyavár című sorozat főszereplője ellen és összesen 40 millió dolláros (16 milliárd forintos) kártérítést követeltek tőle. 

Nem érdeklődtem iránta szexuálisan, hiszen Anthony Rapp akkor még kiskorú volt

– fogalmazott Kevin Spacey. Az egyik korábbi tárgyaláson arról is beszélt, hogy apja nevelte őt, aki szerinte neonáci volt. Egyebek mellett erre vezette vissza azt is, hogy korábban nem beszélt arról, hogy meleg.

Anthony Rapp vallomása szerint Kevin Spacey azon a bizonyos házibulin a fenekére tette a kezét, majd megpróbálta elcsábítani egy hálószobában, miután a többi vendég távozott. Azt mondta, a részeg, imbolygó Spacey felkapta a karjaiba, majd lefektette az ágyra, és ruhában ugyan, de rámászott.

A Híradó riportja:

 

Kevin Spacey júliusban Londonban is bíróság elé állt négyrendbeli szexuális zaklatás vádja miatt, a per 2023 nyarán folytatódik. A színész ezekben az ügyekben is ártatlannak vallotta magát.

Korábban 31 millió dollárt kellett kifizetnie a Kártyavár producereinek, mert a sorozatból ki kellett írniuk őt a botrány kirobbanása után. 

Nyitókép: Yuki Iwamura/MTI/AP/Invision

#Kultúra#szexuális zaklatás#kevin spacey#kártyavár#per#felmentés#ítélet

Címlapról ajánljuk