Kultúra

John Oliver II. Erzsébet királynőn viccelődött, a Sky megvágta a műsorát

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 13. 20:20

A talkshow egyébként épp nemrég nyert Emmy-díjat.

Megvágta a Sky a Last Week Tonight with John Oliver című szatirikus hírműsor brit adását, hogy eltávolítsa belőle a királynő halálával kapcsolatos vicceket – írja a Guardian.

A legutóbbi epizódban, amelyet az amerikai HBO hétfő este sugárzott, Oliver az uralkodó halálára érkezett reakciókon élcelődött, például azon, hogy a Domino's Pizza, de még a Crazy Frog-rajzfilmfigura is úgy érezte, hogy tisztelegnie kell az uralkodó előtt. Oliver arról is beszélt, hogy az Egyesült Királyság nem tud magához térni a sokkból, hogy természetes okok következtében meghalt egy 96 éves idős nő.

A műsorvezető ezek után Liz Truss miniszterelnöki kinevezésén gúnyolódott egy sort. 

A királynő halála sajnos nem az egyetlen traumatikus esemény, amellyel Nagy-Britanniának ezen a héten meg kellett küzdenie, mert kedden Liz Truss lett az új miniszterelnök

– mondta Oliver az adásban.

Ezután az Egyesült Királyságot sújtó energiaválságról beszélt, és bemutatta azt a felvételt, amelyen Liz Truss kijelentette, hogy nem hisz a rendkívüli adókban, amelyek csökkentenék az energiavállalatok nyereségét. 

Lehet, hogy ez nem tetszik, de kimondom, mert igaz: a legszebb dolog, amit Anglia királynője valaha is tett bárkinek is, hogy azon a héten halt meg, amikor az a nő miniszterelnök lett

– mondta Oliver. „Mert legalább egy hétig nem fogják jogosan tönkretenni az ilyen nyilatkozatokért” – tette hozzá. 

A nézők a közösségi médiában dühösen reagáltak a cenzúrára (mivel Oliver lényegében semmi rosszat nem mondott Erzsébetre), a Sky-t pedig gyávának nevezték. 

A műsor egyébként zsinórban hetedik alkalommal nyerte el tegnap a legjobb beszélgetős műsornak járó Emmy-díjat, begyűjtve ezzel a tizenhetedik szobrocskát. 

Nyitókép: Rich Fury/Getty Images

#Kultúra#john oliver#műsor#emmy#ii. erzsébet királynő#erzsébet királynő#talkshow#liz truss

Címlapról ajánljuk