Kultúra

A szervezők szerint a gázsin vesztek össze Mero menedzsmentjével

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. szeptember 12. 19:57

Szombat este azért maradt el az arénás fellépés, mert Mero és stábja késtek, ráadásul készpénzben követelték a fellépti díj másik felét.

Mint arról az rtl.hu is beszámolt, szombat este botrányba fulladt Mero, az Instagramon, YouTube-on híressé vált török-német rapper budapesti fellépése. Mero a Budapest Arénában adott volna koncertet, de színpadra lépése előtt nézeteltérés támadt közte és a szervezők között, ami odáig fajult, hogy végül nem is lépett közönség elé. A felháborodott közönség fújolni kezdett, majd söröspoharakkal, vizespalackokkal dobálták meg a színpadot.

@zsoltszekeres9

Who bish Budapest?🤬Was Machen ??😤Du bis aine grosse Arschlook!🤮

♬ eredeti hang - Zsolt Szekeres


Mero még szombat este bejelentkezett egy instasztoriban, hogy elmondja, szerinte mi történt. Szerinte a szervezők nem tartották magukat a szerződésben foglaltakhoz, és noha ő fel akart lépni, a rendezők tiszteletlenül viselkedtek vele, ami miatt teljesen elmérgesedett a helyzet.

A fő attrakciójában meghiúsult koncert utáni órákban az esemény Facebook-oldalán a hozzászólók zöme a szervezőket okolta a fellépés elmaradásáért. Szerintük a szervezők eleve átverték a jegyvásárlókat, mert amikor meg lett hirdetve az esemény, csak Mero nevével hirdették azt, vele húzták be a rajongókat, akik alapvetően nem voltak kíváncsiak a később bejelentett négy magyar fellépőre (BSW, Bréda Bia, Metzker Viki és KKevin).

A csalódott rajongók létrehoztak egy külön Facebook-csoportot KÉRJÜK VISSZA A PÉNZÜNKET - MERO KONCERT BP néven, hogy összefogjanak a kártalanításuk érdekében. A csoportnak jelenleg 620 tagja van.

A koncertet szervező Lab-Production Kft. új szereplő a hazai rendezvénypiacon, friss Instagram és Facebook-oldalukon a Mero-buli az egyetlen esemény. Vasárnap próbáltuk elérni őket, hogy tájékoztatást kérjünk arról, milyen körülmények miatt maradt el Mero fellépése. Levelünkre hétfőn kaptunk választ a cég ügyvezetőitől.

A szervezők azt írták, hogy döbbenten állnak a történtek előtt és nagyon sajnálják, hogy csalódást okoztak a rajongóknak. Szerintük „számos, minden igazságalapot nélkülöző találgatás látott napvilágot a fellépés elmaradásának okáról”.

Tájékoztatásuk szerint Mero és menedzsmentje már jóval az esemény előtt megkapták a gázsi felét a szerződésben foglaltaknak megfelelően. A szervezők szerint a gondok a fellépés előtt kezdődtek:

A koncertre Mero és stábja a megbeszéltekhez képest jelentős késéssel, csupán fél órával a kezdés előtt érkezett meg, ekkor készpénzben követelték a díj fennmaradó 50%-át. Mivel a szerződésünkben nem ebben állapodtunk meg, a kérést nem tudtuk a helyszínen teljesíteni. A kérdésben a feleknek nem sikerült megállapodni, és bár mindent megtettünk annak érdekében, hogy rábírjuk a másik oldalt a szerződésszerű teljesítésre, végül a fellépő és stábja a távozás mellett döntöttek

– írták.

A közlemény szerint „a szerződésszegés jogi következményeinek levonása, az ezzel okozott károk felmérése jelenleg is folyamatban van, amihez kérjük szíves türelmüket”.

#Kultúra#mero#koncert#budapest aréna#papp lászló sportaréna#szervezők#közönség#elmaradt koncert

Címlapról ajánljuk