Kultúra

Összebalhézott a szervezőkkel, nem állt színpadra a Budapest Arénában a német rapper

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. szeptember 11. 15:41

Az Instagramon ismertté vált Mero koncertjére a legolcsóbb jegy tízezer forintba került, de félház sem volt. 

Botrányba fulladt Mero első budapesti nagykoncertje. A pár éve az Instagramon ismertté vált német-török rapper szombaton este lépett volna fel a Budapest Arénában, de nézeteltérés támadt közte és a szervezők között, ami odáig fajult, hogy végül nem is lépett közönség elé.

Amikor a szervezők a közönségnek belejentették, hogy elmarad az este fő attrakciója, hatalmas fújolás tört ki, mint ahogy ezen a videón is hallható:


A hangulat később sem csillapodott, a feldühödött közönség egy idő után söröspoharakkal, vizespalackokkal kezdte dobálni az üres színpadot, amin még ott árválkodott a DJ-pult is:

@zsoltszekeres9

Who bish Budapest?🤬Was Machen ??😤Du bis aine grosse Arschlook!🤮

♬ eredeti hang - Zsolt Szekeres


Mero még szombat este bejelentkezett egy instasztoriban, hogy elmondja, szerinte mi történt. Szerinte a szervezők nem tartották magukat a szerződésben foglaltakhoz, és noha ő fel akart lépni, elmérgesedett a helyzet, írja a Bors. A rapper szerint

csak egyre tiszteletlenebbek lettek a rendezők, és ez egyáltalán nem ment, ez így nem megy. De még egyszer sajnálom, én nem tehetek róla.

A szervezők a LAB Marketing/labgroup.eu névre hallgató Instagram oldalon vasárnap hajnalban, fél egykor egy instasztoriban azt írták ki, hogy nem ők hibáztak, Mero menedzsmentje miatt hiúsult meg a fellépés. A szervezők szerződésszegéssel vádolták meg a vendégművészt és kárpótlást ígértek azoknak, akik jegyet váltottak a rendezvényre.

Csúnya balhéba torkollott egy német-török rapper budapesti fellépése
MERO vd labgroup

A német-török Mero 2018-ban vált szélesebb körben ismertté Instagramon, és még abban az évben a német és az osztrák kislemezlisták élén debütált Baller los című számával. A szám jelenleg 200 millió fölötti megtekintésnél jár, a rappernek YouTube-on több mint 3,2 millió követője van, míg Instán 2,8 millióra rúg rajongótábora.


Arról nincsenek adatok, hogy hányan váltottak jegyet a szombat esti koncertre. A legolcsóbb elővételes jegy 9900 Ft-ba került, a drágább jegyek 12-22 ezer forint körül mozogtak. Az esemény Facebook-oldalán 14 ezer fölött volt az érdeklődők száma, ebből 4,3 ezer jelezte hogy biztosan el is megy a koncertre.

Mivel egy rendezvény esetén ez utóbbi szám inkább mérvadó, mint az érdeklődők száma, feltételezhető, hogy a 12 és fél ezres Arénában még félház sem volt szombat este.

A koncert Mero fellépéséig állítólag rendben zajlott, játszott például a BSW (BeerSeeWalk) is, az a magyar rappercsapat, ami idén nyáron vált országosan ismertté, miután BAZ+ címmel közös dalt adtak ki a Tankcsapdával. Rajtuk kívül fellépett még az este folyamán Bréda Bia, Metzker Viki és KKevin is. A lemezlovas Metzker Viki Instáján még képet is találni az ő produkciójáról:


Az esemény Facebook oldalán a fellépőkön kívül hárman vannak feltüntetve szervezőként: a Budapest Arena, a LAB Marketing/labgroup.eu és a OneTicket. A One Ticket mint országos jegyértékesítő cég feltehetően nem vett részt a rendezvény szervezésében. Az Aréna vasárnap közleményben határolódott el a botránytól, leszögezve, hogy nem ők szervezték a koncertet, ők csak bérleti díj ellenében a helyszínt biztosították ahhoz. 


Az esemény oldalát a LAB Marketing/labgroup.eu hozta létre, és Instán is ők kommunikáltak a botránnyal kapcsolatban, feltehetően ők felelősek a szervezési feladatokért.

Az esemény Facebook oldalán a legutolsó poszt alatt több mint 300 hozzászólás olvasható. A legtöbb lájkot kapott komment szerint a szervezők átverték a jegyvásárlókat, mert amikor meg lett hirdetve az esemlény, csak Mero nevével hirdették azt, vele húzták be a rajongókat, akik alapvetően nem voltak kíváncsiak a később bejelentett három magyar fellépőre. A károsultak már Facebook-csoportot is alapítottak.

A LAB Marketing/labgroup.eu a jelek szerint egy új szervező a hazai koncertpiacon, friss Instagram és Facebook-oldalukon a Mero-buli az egyetlen esemény. Próbáltuk elérni őket a megadott telefonszámon, de az jelenleg nem kapcsolható. Írtunk emailt a megadott címe, amint válaszolnak, beszámolunk róla.

Nyitókép: Gina Wetzler/Redferns

#Kultúra#koncert#mero#budapest aréna#papp lászló sportaréna#szervezők#közönség#elmaradt koncert

Címlapról ajánljuk