Kultúra

Pásztor Erzsi elmondta, mekkora a nyugdíja – ezért dolgozik 86 évesen is

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 10. 15:27

A kata lefejezése után aggódott, hogy be kell fejeznie a színészetet, de végül a könyvelője talált neki alternatív megoldást, így tud tovább dolgozni.

„Imádom a munkám, de mint minden ember, én is úgy akarok dolgozni, hogy abból hasznom legyen. A kata mellett ez maximálisan megvolt, de azzal, hogy megszüntették, sokáig én se tudtam, hogyan tovább. Arra is gondoltam, hogy bármennyire is fáj, elbúcsúzom a színpadtól” – mondta Pásztor Erzsi a Blikknek.

A 86 éves színésznő arról beszélt: mindössze 150 ezer forintos nyugdíja van, „ami nem számít rossznak, de próbáljon valaki ebben a gazdasági helyzetben ennyiből megélni”. Éppen ezért úgy látja: ha nem dolgozna még mindig, nem is tudna megélni.

Szerencsére katás problémái azóta rendeződtek. A könyvelője talált neki egy alternatív megoldást, így tud tovább dolgozni. A színésznő örül, hogy ilyen idősen még mindig talál szerepeket a színházakban, de már nem vállal el bármilyen felkérést.

„Ki tudom élni a színészi ambícióimat, de jut mellette időm a pihenésre, a családomra és az egyéb megkeresésekre” – mondta. Arról beszélt, hogy szinkronmunkákat viszont már nem vállal, mert már nem leli bennük örömét.

Nyitókép: Zih Zsolt / MTVA

#Kultúra#pásztor erzsi#nyugdíj#munka#kata

Címlapról ajánljuk