Kultúra

Budapesten ad koncertet 50 Cent

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 30. 12:20

A 47 éves Grammy-díjas rapper október 25-én a Budapest Sportarénában lép fel.

Tizenhat év után ismét Magyarországon ad koncertet a világ egyik legsikeresebb rappere, 50 Cent. 

A 47 éves Grammy-díjas amerikai előadó október 25-én a Budapest Sportarénában lép fel.

50 Cent eddig egyszer, tizenhat évvel ezelőtt, 2006-ban koncertezett a magyar fővárosban, a Budapest Sportarénában – közölte a szervező Live Nation kedden az MTI-vel.

A zenész Curtis James Jackson III néven született New Yorkban, Queensben. Szüleit korán elvesztette, apa nélkül nőtt fel, édesanyját titokzatos körülmények között holtan találták, így nagyszülei nevelték fel. Már tizenéves korában vonzotta a rap, a Run DMC-s dj, Jam Master Jay kiadójához került, majd a Columbia Records 1999-ben szerződtette.

2000 áprilisában Queensben, a nagyszülei háza előtt kilencszer rálőttek, az egyik golyó az arcát találta el. 

A Columbia megvált tőle, de felvételei felkeltették Eminem figyelmét, aki bemutatta Dr. Dre producernek. Wanksta című száma bekerült a 8 mérföld című filmbe.

Bemutatkozó stúdiólemeze, a 2003-ban megjelent Get Rich or Die Tryin' óriási siker lett, az albumból a piacra dobás utáni első héten 872 ezer példány fogyott, azóta több mint 30 millió világszerte. Második anyaga, a 2005-ös The Massacre is vezette az amerikai listát. Legnagyobb sikereit az Outta Control, az In Da Club, a 21 Questions, a P.I.M.P., Patiently Waiting, a Candy Shop és a Piggy Bank című számokkal aratta, 2010-ben Grammy-díjat is kapott.

Nyitókép: Frank Hoensch/Redferns

 

#Kultúra#50 cent#koncert#rap

Címlapról ajánljuk