Kultúra

Kovács Ákos: A Bonanza Banzaiban egyenlően osztottuk el a gázsit, de a munka nem egyenletesen oszlott el

rtl.hurtl.hu

2022. július 22. 8:31

Az énekes szerint hamar kiderült például, hogy jobb, ha ő nyilatkozik és ha ő írja a szövegeket.

„Én abban nőttem fel, hogy le kell kapcsolni a villanyt, hogy el kell zárni a gázt, hogy nem kell fűteni, hogy ha nem feltétlenül szükséges” – mondta Kovács Ákos zenész a Hajógyár című YouTube-csatornának adott interjúban, amelyet először a 444.hu vett észre. 

A lap szerint a 34 és fél perces vallomás lényege, hogy az énekes élete és a munkássága 

már az áldás kategóriája.

Ezek után arról beszélt, hogy megtanulta a „leírt és a kimondott szó becsületét”, mert megmaradt a „polgári családja” könyvtára. „Ezt megtanulni, hogy a kimondott szónak értelme és súlya van, tétje van, azt én a könyvekből tanultam. De aki szöveggel foglalkozik, márpedig én dalszövegíró vagyok, dalszerző vagyok, verseket is írtam, novellaszerző is vagyok, most már forgatókönyvet is írtam... bocsánat a hosszú felsorolásért, ez nem arról szól hogy én milyen sokoldalú vagyok, hanem az, hogy ugyanaz az energia, amit az ember rövid időre megkap, az nem a sajátja, az különböző műfajok kürtőjén tör a felszínre.”

A 13. perc környékén felsorolta, hogy hogy 1992-ben lediplomázott, megalapította a cégét, a Bonanza Banzaijal kijött egy dupla koncertlemezük, folyamatosan turnéztak, közben írta az első szólólemezét, játszott duplabulit a sportcsarnokban és forgatta a Néprajzi Múzeumban a Helló című számához a klipet. Ezután elmondta, 

egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy ezt, hogy csináltam. Most bocsánat, ez nem arról szól, hogy milyen nagyszerű vagyok.

A Bonanza Banzairól szólva azt mondta, egyenlően osztották el a jogdíjakat és a „gázsit”, a munka azonban „nem egyenletesen oszlott el”.

Én adtam az interjúkat, mert hamar kiderült, hogy a trióban a legjobbak között vagyok, akik interjúkat adnak, aztán az is kiderült, hogy a szöveget azt jobb, ha én írom.

Nyitókép: Szigetváry Zsolt/MTI

#Kultúra#kovács ákos#bonanza banzai#életút#interjú

Címlapról ajánljuk