Kultúra

Új-Mexikóban szobrot állítanak Walter White-nak és Jesse Pinkmannek

Dévai LászlóDévai László

2022. július 13. 16:22

A két kitalált karakternek sokat köszönhet a város.

Az új-mexikói Albuquerque városában két Breaking Badből ismert karakter, Walter White és Jesse Pinkmannek kap szobrot. A híres droggyáros- és kereskedő párost megformáló szobrokat Trevor Grove készítette 2019-ben Vince Gilligan a sorozat atyjának felkérésére. A Breaking Bad showrunnere a Sony közreműködésével adományozza a szobrokat a városnak.

Az elmúlt 15 évben, két sorozatot és egy filmet forgattunk Albuquerque-ben, a város minden alkalommal fantasztikus helyszínnek bizonyult.

– mondta Gilligan.

A rendező, producer szerint a két bronzból készült szobor a várost illeti meg, ezért nagy örömmel adományozták nekik a műalkotásokat.

Albuquerque az elmúlt bő évtizedben nem keveset profitált abból, hogy náluk játszódott a televíziózás történetének egyik legjelentősebb sorozata. A városba máig özönlenek a rajongók, hogy meglátogassák a sorozat ikonikus helyszíneit. A szobrokat a július 29-i leleplezés után az Albuquerque kongresszusi központban helyezték el.

A leleplezésen részt vett a Walter White-ot megformáló Bryan Cranston és a Jesse Pinkmat játszó Aaron Paul is. A színészek azon viccelődtek, hogy még szerencse, hogy a szobrok egy belső térben kaptak helyet, különben a madarak hamar összepiszkították volna őket.

Nyitókép: Kris Connor / Getty Images

#Kultúra#walter white#jesse pinkman#totál szívás#breaking bad#karakter#albuquerque#új-mexikó

Címlapról ajánljuk