kultúra

Ismét Emmy-díjra jelölték Rév Marcellt az Eufóriáért, az Utódlás tarolhat a legtöbb kategóriában

rtl.hurtl.hu

2022. július 13. 8:08

Újra drukkolhatunk magyar alkotónak. 

A Televíziós Művészeti és Tudományos Akadémia kihirdette az idei Emmy-díj jelöltjeit, akik között újra szerepel a magyar operatőr: Rév Marcellt az Eufória című sorozat egyik epizódjáért jelölték – szúrta ki a film.hu

Rév Marcellt már tavaly is jelölték az HBO számára készített Eufória sorozat egyik epizódjáért (Trouble Don't Last Always), idén pedig a sorozat egy másik, a The Theater And Its Double című epizódjáért került be az esélyesek közé a Kiemelkedő operatőri munka egykamerás sorozat (egyórás) kategóriában.

Az Eufóriát idén 16 kategóriában jelölték, többek között például Zendayát is, a legjobb női főszerepért járó díjra.

Rév kategóriájának további jelöltjei a Loki, az Ozark, a Squid Game, A csodálatos Mrs. Maisel és a Győzelmi sorozat: A Lakers dinasztia felemelkedése egy-egy epizódja.

A televíziós akadémia díjára az Utódlás című sorozat kapta a legtöbb, 25 jelölést. A széria 2020-ban elnyerte a legjobb drámasorozat díját és nyolc további trófeát is kapott.

A vígjátéksorozatok közül a Ted Lassót 20 kategóriában jelölték Emmyre, és arra is esélyes, hogy a tavalyi év után idén is megszerezze a legjobb vígjátéksorozat díját.

A trópusi üdülőparadicsomban játszódó A Fehér Lótusz szintén 20 jelölést kapott, a Hacks – A pénz beszél és a Gyilkos a házban pedig 17-17 kategóriában nyerhet díjat.

A legjobb vígjátéksorozat mezőnyben szerepel az Abbott Elementary, a Barry, a Félig üres, a Hacks – A pénz beszél, A csodálatos Mrs. Maisel, a Gyilkos a házban, a Ted Lasso és a Hétköznapi vámpírok is – írja az MTI. 

A legjobb drámasorozat Emmyjét az Utódláson kívül a Better Call Saul, az Eufória, a Különválás, az Ozark, a Stranger Things, Nyerd meg az életed és a Yellowjackets szerezheti meg.

A 74. Emmy-díjátadó gálát szeptember 12-én rendezik meg, a technikai díjakat pedig szeptember 3-án és 4-én adják át. 

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

#kultúra#rév marcell#emmy-díj#emmy

Címlapról ajánljuk