Kultúra

Közel 17 millió forint adományt kapott a veszélybe került Átrium színház, de mit köszönnek Vidnyánszky Attilának?

rtl.hurtl.hu

2022. július 4. 10:15

Az Átrium vezetése Vidnyánszky és Fekete Péter „pusztító szándékát” is kiemelik köszönő posztjukban. 

„Soha nem gondoltuk volna, hogy ezt fogjuk mondani, de emiatt végtelen nagy köszönettel tartozunk Fekete Péternek és Vidnyánszky Attilának. Nélkülük, az ő pusztító és romboló szándékuk, gátlástalan hatalomfitogtatásuk és mindent elsöprő területfoglalásuk nélkül ez a valódi és tényleg létező összefogás soha, de soha nem jöhetett volna létre” – írja friss Facebook-posztjában az Átrium vezetése, miután 2022. június 27. és július 3. között 16.988.979 forint érkezett felajánlásként a színházhoz, amit  – mint írják – a munkatársak bérének kifizetésére fordítanak.


Mint arról beszámoltunk, június 30-án az Átrium közölte; nem tudják tovább tartani a színházat. Noha a  – gyakran kormánykritikus – darabjaik teltházzal mennek, az államtól még egyetlen forint támogatást sem kaptak az idén, pedig 12 milliárd forintot osztott szét a kulturális kormányzat. 

„Ezt a gyűjtést nem mi indítottuk, hanem ti. Kevesebb, mint egy hét alatt összegyűjtöttetek nekünk annyit, amennyit az NKA pályázatán nyertünk el (csak éppen nem adják ide, mert nem tudják, ki tudná aláírni, amit egy kuratórium már aláírt). Ti ezt a pénzt már el is küldtétek, és néhány munkanap múlva megérkezik. Mindeközben folyamatosan dolgozunk azon, hogy csütörtökön este egy valódi alternatívát mutassunk fel nektek az Átrium működésére, amit felelősséggel vállalni lehet, mert nem szeretnénk senkit hitegetni. Pár nap alatt ennyi pénz, az maga a csoda. De még közel sem elég arra, hogy a színház hosszabb ideig stabilan működjön” – írja az Átrium.

Nyitókép: Átrium / Facebook

 

#Kultúra#átrium#független színház#alföldi róbert#vidnyánszky attila#fekete péter

Címlapról ajánljuk