kultúra

Lady Gaga játszhat Joaquin Phoenix mellett a Joker folytatásában

rtl.hurtl.hu

2022. június 14. 16:30

Úgy tűnik, a második film musical lesz. 

Az már biztos, hogy folytatás készül a 2019-es filmszenzációhoz, Todd Philips Jokeréhez, de nemrég az is kiderült, hogy Joaquin Phoenix oldalán az Oscar-díjas Lady Gaga szerepelhet – írja az MTI a Deadline értesülése alapján. 

Az énekesnő-színésznővel, aki legutóbb A Gucci-ház című filmben tűnt fel, a Warner Bros. tárgyal a Joker: Folie a Deux című produkció egyik főszerepéről. (A Folie a Deux egy orvosi szakkifejezés, jelentése megosztott pszichózis vagy megosztott téveszmés rendellenesség). 

Az előzményben Jokert alakító Phoenix még nem írta alá a folytatás szerződését, de a lap szerint közel állnak hozzá.

Ami ennél is meglepőbb, hogy a film a sajtóhírek szerint musical lesz, cselekményének részleteiről egyelőre azonban semmi sem szivárgott ki. Annyit azonban már lehet tudni, hogy Todd Phillips marad a rendező, a forgatókönyvet pedig Scott Silverrel együtt írja.

A Deadline úgy értesült, hogy Harley Quinn szerepéről tárgyalnak Lady Gagával. Quinn a képregénysorozatban az Arkham elmegyógyintézet pszichiátere, aki beleszeretett páciensébe, Jokerbe.

Todd Phillips 2019-es Jokere Arthur Fleck mentálisan sérült standupos, aki lefelé sodró spirálba kerül, mely a legendás gonosztevő megszületéséhez vezet. A film több mint egymilliárd dollárt (381,6 milliárd forint) hozott világszerte, Phoenix az alakításért megkapta első Oscarját, a kísérőzenét szerző Hildur Gudnadóttir szintén hazavihetett egy aranyszobrot.

Nyitókép: Axelle / Bauer-Griffin / FilmMagic / Getty Images

#kultúra#lady gaga#joaquin phoenix#joker#todd philips#musical

Címlapról ajánljuk