Kultúra

Akár 6-7 millió forintot is elkérhetnek egy fellépésért a hazai zenekarok

rtl.hurtl.hu

2022. április 20. 7:09

Találni előadót 200-300 ezer forintért is, a humoristák pedig akár 800 ezer forintot is elkérhetnek egy műsorért.

Az interneten fellelhető összesítés szerint vannak olyan zenekarok, amelyek a három évvel ezelőtti ár dupláját kérik el egy fellépésért – írta a Blikk. A lap szerint 

a Tankcsapda a legdrágább közel hétmillió forintos gázsijával, a metálcsapatot Majkáék követik, akik – a 2018-as 3 milliós gázsi helyett – hat és fél millióért adnak másfél órás koncertet.

Majka egyébként korábban sem titkolta, hogy nagyobb összeget kér a fellépésért, az Indexnek például úgy fogalmazott: 

Ezzel az árral benne vagyunk Magyarországon a top ötben, vagyis a legdrágábbak közé tartozunk. Ezért a pénzért sem megyünk akárhová.

Azt is megjegyezte, hogy öt teherautóval és 24 fős stábbal, valamint jelentős technikával dolgoznak. 

A Tankcsapda is azzal indokolta a magas árat, hogy nagy létszámú stábot mozgatnak. A zenekar menedzsere, Bakó Csaba azt mondta a Blikknek, hogy egy ilyen produkció létrehozása hatalmas összeg, a bevétel jelentős részét pedig visszaforgatják az együttesbe, például a koncertek látványvilágába. 

Közel sem csak arról van szó tehát, hogy a fellépések után bejövő bevételt egyszerűen elosztja egymás között a színpadon álló három ember

– mondta.

A Wellhello közel négymilliót kér egy hetvenperces koncertért, a Back II Blackből megismert Bebe pedig egy negyvenperces műsorért 275 ezer forintot. A mulatós zenekarokat menedzselő Tilinger Attila szerint alapvetően túlárazottá vált a szakma, ő egyébként nagyjából 300 ezer forintért vállal egy negyvenperces koncertet.

A Blikk összesítése szerint a mulatósok közül a 3+2, a Fásy Mulató és Bódi Gusztiék vezetik a listát, akik 500 ezer és 1,2 millió forint között kérnek el egy fellépésért. A humoristák toplistáját Kovács András Péter vezeti, őt Aranyosi Péter követi, nekik 800 és 500 ezer forintot kell fizetni alkalmanként.

Nyitókép: Lukács László, a Tankcsapda együttes frontembere a Debreceni Egyetem yoUDay elnevezésű stadionshow-ján a debreceni Nagyerdei Stadionban szeptember 15-én – Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI

 

#Kultúra#fellépés#gázsi#koncert#zenekarok

Címlapról ajánljuk