Kultúra

Fenyegetések miatt lemondtak egy felvilágosító színdarabot az Egyesült Királyságban

rtl.hurtl.hu

2022. április 19. 20:18

A szervezők szerint tisztában lehetett a darab tartalmával mindenki, aki jegyet váltott rá.

Erőszakos fenyegetések miatt le kellett mondani az Egyesült Királyságban azt a színdarabot, ami újszerű szexuális felvilágosítást ígért családoknak. A Családi szex-show című, ötéves kortól ajánlott darab idén tavasztól indult volna országos turnéra, de a Guardian azt írja, hogy a társulatnak és a helyszíneknek is törvénysértő és erőszakos zaklatásban volt részük.

A darab előkészületei öt éve zajlottak, az alkotók és a produkciós cég szerint a gyerekek és szüleik a szakértők segítségével összeállított darabból olyan dolgokról tanulhattak volna, mint a jogaik, határaik, a testük, a kapcsolatok, a szex vagy az önkielégítés. A szervezők családi műhelybeszélgetéseket is tartottak volna az előadások mellett, ahol szakemberek válaszoltak volna a kérdésekre.

A darabot megalkotó Josie Dale-Jones a Guardiannek már márciusban úgy nyilatkozott, hogy vannak emberek, akik nem akarják, hogy színpadra állítsák a darabot. „Nincsenek sokan, de hangosak” – mondta. Azután, hogy bejelentették a turnét, petíció indult, amely szerint a darab „otromba próbálkozás a gyerekek szexualizálására”. A szervezők szerint azonban mindenki, aki jegyet váltott a darabra, tisztában lehetett annak tartalmával.

Illusztráció: iStock / Getty Images Plus

#Kultúra#felvilágosítás#színdarab#egyesült királyság#fenyegetés

Címlapról ajánljuk