Csütörtöktől Esterházy Péter néz ránk a Rómaifürdő HÉV-megállóbanAz egyik legszellemesebb magyar író április 14-én lett volna 72 éves. Csütörtöktől az ő arcképe diszíti az állomásépületet.
Kultúra

Csütörtöktől Esterházy Péter néz ránk a Rómaifürdő HÉV-megállóban

rtl.hurtl.hu

2022. április 14. 10:30

Az egyik legszellemesebb magyar író április 14-én lett volna 72 éves. Csütörtöktől az ő arcképe diszíti az állomásépületet.

Április 14-e Esterházy Péter születésnapja és egyben a magyar próza napja. A tömegközlekedést és az irodalmi idézeteket előszeretettel használó író gyakran megfordult az otthonához közel eső Rómaifürdő HÉV-megállóban, amelynek egy teljes falszakaszát mától minimum egy hónapon át a Vertigo Murals alkotócsoport Esterházy-képe díszíti. 

A megnyitó 15 órakora kezdődik, az eseményen  részt vesz Darvasi László író, Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere és Kemény Vagyim, az esemény egyik szervezője, az Óbudai Anziksz kulturális magazin főszerkesztője.

És akkor álljon itt egy Esterházy Péter-idézet a kokárda helyéről:

Ha a tollam hegyére piros-fehér-zöld pántlikát kötök, avval ugyanúgy nem lehet írni, mintha sarló-kalapács lenne ott vagy sábeszdekli. A tollam hegyén a tollam hegye kell legyen - meg egy kevés ténta. A kokárda helye a szív fölött van kijelölve.

Nyitókép: Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata

#Kultúra#esterházy péter#hév megálló#irodalom#születésnap

Címlapról ajánljuk