Kultúra

Egy szál pisztolyban pózol Nagy Zsolt az új magyar kémfilm plakátján

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. április 14. 10:40

A játszma című thrillert június 9-én kezdik vetíteni a mozikban, a most bemutatott plakátból ítélve a forgatás egy pontján Nagy Zsolt ledobta összes ruháját.

2022. június 9-én mutatják be a mozikban A játszma című thrillert, aminek Kulka János, Hámori Gabriella, Nagy Zsolt, Staub Viktória és Scherer Péter a főszereplői. A játszma a 2011-es A vizsga című thriller folytatása. Az 1960-as évek Budapestjén játszódó filmben Nagy Zsolt a Jung András nevű fiatal állambiztonsági tisztet alakítja, aki boldogan él feleségével, Évával (Hámori Gabriella), mindaddig, míg meg nem gyűlik a baja az előléptetését hátráltató kollégájával, Kulcsárral (Scherer Péter). A filmben felbukkan a legendás kém, a sztrókon átesett Markó Pál, akit a filmvászonra visszatérő Kulka János játszik.

A film készítői csütörtökön kiadták a film hivatalos plakátját amin balról jobbra Hámori Gabriella, Kulka János, Nagy Zsolt és Staub Viktória látható. Nem kizárt, hogy a plakát felborzolja majd valamennyire a kedélyeket, ugyanis a központi alak, Nagy Zsolt némi borostán és egy kissé ütött-kopott, szovjet Tokarev TT-pisztolyon kívül semmit nem visel a képen.

Fotó: InterCom

A plakáttal kapcsolatban így fogalmaz a készítők csütörtöki közleménye:

A plakát véglegesítését hosszú tervező- és tesztelőfázis előzte meg. Frank Rizzo, az egyik legtöbbet foglalkoztatott, legsikeresebb magyar plakátdesigner és munkatársai, valamint a film alkotói legalább tíz plakátot készítettek, mire végül megállapodtak a mostani változatnál. 

A filmesek szerint a plakáttervezőknek nagyon óvatosan kellett eljárniuk, hogy alkotásukkal ne szpojlerezzenek el semmit, 

mindenképpen el akarták kerülni, hogy előre leleplezzék a történet valamelyik meglepetés-fordulatát.

A fentiek alapján úgy tűnik, nem számít meglepetésszerű fordulatnak az, hogy a Fazakas Péter rendezte film egy pontján Nagy Zsolt anyaszült meztelenül kénytelen kezébe lőfegyvert venni.

Nyitókép: InterCom

#Kultúra#a játszma#film#magyar film#nagy zsolt#színész#meztelen#plakát#filmplakát#moziplakát

Címlapról ajánljuk