Kultúra

Kulka János: Bicegek, rosszul beszélek, és belül teljesen oké

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. április 6. 18:06

Júniustól újra moziban lehet látni a 2016-ban sztrókon átesett színészt, aki A játszma című thriller egyik főszereplője. A szerepet és a filmet kifejezetten az ő karakterére írták.

Hamarosan újra moziban lesz látható Kulka János, írja a Blikk. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész 2016-ban kapott sztrókot, amiből sikeresen kilábalt, de a betegség károsította beszédközpontját, aminek következményeivel azóta is küzd. Az évekig tartó terápia eredményeképp az utóbbi időben már tud kisebb-nagyobb szerepeket, köztük szövegeseket is vállalni, június 9-én pedig a mozikba kerül Fazakas Péter rendező filmje, amiben hosszabb szöveges szerepe van.


A játszma a 2011-es A vizsga című thriller folytatása, amiben Kulka János egy sztrókon áteső kémet alakít. Köbli Norbert, a film forgatókönyvírója kifejezetten Kulkának írta a történetet, így a hatvanas évek elején, Budapesten játszódó történet egyik főszereplője karakter hasonló megpróbáltatásokon megy keresztül, mint Kulka.

„A játszma Kulka János miatt létezik, neki írtam. Ő ugyanaz az ember maradt, aki volt. Kulka sztrókját beleírtam A játszma forgatókönyvébe: az általa játszott karakter, Markó Pál is sztrókot kap a film elején” – mondja Köbli Norbert A játszma werkfilmjében, aminek végén Kulka röviden üzen is a nézőknek:

Bicegek, rosszul beszélek, és belül teljesen oké

– mondja, majd csókot dob a kamerának. A kisfilm szerdán került ki a YouTube-ra.


A film főszereplői: Kulka János, Hámori Gabriella, Nagy Zsolt, Staub Viktória és Scherer Péter. A thrillerről ezt írja a forgalmazó:

1963, Budapest. Az állambiztonság tisztje, Jung András (Nagy Zsolt) élete tökéletes: boldogan él feleségével, Évával (Hámori Gabriella), és az egyetlen dolog, ami előléptetését hátráltatja egy versengő kolléga, Kulcsár (Scherer Péter). Amikor felbukkan a múltból egy lezáratlan ügy kapcsán a legendás kém, Markó Pál (Kulka János), fordulat fordulatot követ, és kezdetét veszi egy könyörtelen párharc, ahol senki és semmi nem az, aminek látszik, és egyetlen emberi gesztus az életedbe kerülhet. A tíz évvel ezelőtt bemutatott A vizsga főszereplői visszatérnek: hiába telt el annyi idő, ők továbbra is veszélyes és ravasz emberek maradtak.

#Kultúra#kulka jános#thriller#sztrók#színész#film#mozi

Címlapról ajánljuk