Kultúra

Döntött a bíróság: lehet szexuális zaklatónak hívni Johnny Deppet

Mohos MátéMohos Máté

2022. március 25. 16:34

A színész volt feleségét perelte be rágalmazásért, de a bíróság elutasította. Amber Heard azt állította, hogy Depp ordítozott vele, rugdosta és fojtogatta.

Bírósági ítélet született arról, hogy szexuális zaklatónak lehet nevezni Johnny Deppet, írja az AP alapján a Guardian. A színész exfeleségét, Amber Heardet perelte be Virginiában, miután az egy cikkben azt állította, hogy a férfi fizikailag és szexuálisan is bántalmazta.

A bíróság elutasította Depp vádját, amely szerint ez rágalmazás lenne.

Heard ügyvédjei azzal érveltek, hogy olyan ügyről van szó, amit a publikum előtt kell megvitatni, ezért élveznek védettséget a nő kijelentései. Depp ügyvédei viszont azt állították, hogy privát vitáról van szó, tehát nem tartoznak a közre Heard vádjai.

Depp ügyvédei azt is állították, hogy Heard megnehezíti, hogy Hollywood egyik legjobban kereső színésze szerepekhez jusson. A bíróság döntése azt jelenti, hogy nem kell a volt feleségnek 50 millió dollár kártérítést fizetnie emiatt.

Depp korábban az Egyesült Királyságban is veszített pert, erről a Fókusz számolt be. A színész és volt felesége, Amber Heard közti pereskedés 5 évvel ezelőtt kezdődött, amikor Heard beadta a válókeresetet, és egyben távolságtartási végzésért folyamodott családon belüli erőszak miatt. A színésznő azt mondta, halálosan félt a férjétől, aki ordítozott vele, rugdosta és fojtogatta.

Nyitókép: Srdjan Stevanovic/Getty Images

#Kultúra#johnny depp#bíróság#amber heard#per#rágalmazás#szexuális zaklatás

Címlapról ajánljuk