Kultúra

Ókovács Szilveszter szerint bornírt hülyeség, hogy Orbán Viktor 12 évére célozgatott volna

rtl.hurtl.hu

2022. március 17. 14:24

Az Operaház főigazgatója szerint senki nem gondolhatja róla komolyan, hogy ellenzéki retorikával állt elő a a nyitógálán.

Bornírt hülyeségnek tartja Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója, hogy Orbán Viktor miniszterelnöki mandátumára célozgatott volna, amikor az Opera múlt szombati nyitógáláján arról beszélt, hogy 12 év után „már tényleg mindenkinek mennie kell”.

Az eseményt a köztévé is közvetítette, és épp a díszpáholyra váltottak, ahol a kormányfő és felesége, Lévai Anikó összenézett, amikor mindez elhangzott. A gála ezen rövid részlete részlet azóta az interneten terjed: Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje is megosztotta YouTube-csatornáján.

Ókovács Szilveszter az RTL Híradónak az esetről azt mondta: „szánt szándékkal amputálták” mondandóját, valójában arról beszélt, hogy olyan hosszú bizalmat kapott a miniszterelnöktől, ami az Operaház történelmében még egy embernek, Lukács Miklósnak adatott meg, ő lehetett még szintén 12 évig az Opera élén.

Ha valaki ezt másként értelmezi, és kiragadja a saját szavaimat valamilyen bornírt hülyeség indoklására, azért én nem szeretnék felelni

– jelentette ki a főigazgató az RTL Híradó megkeresésére. Ötleteket is adott, hogy miket lehetne még hasonlóan kiragadni: az esten elhangoztak Kodály Háry Jánosának részletei, amiben szerepelnek olyan mondatok, mint a „ne sanyargassa magyar népét”, „szegény vagyok, szegénynek születtem”, vagy „ó, mely sok hal van a nagy Balatonban”, ami a köztársasági elnök horgászszenvedélyének kigúnyolása lehetne.

Nagyon remélem, hogy akárki kampányol, azért eddig már nem alacsonyodik le

– tette hozzá.

Tényleg úgy gondolja bárki, hogy miután engem a miniszterelnök másnap ki is tüntetett, és nagy kitüntetés számomra az is, hogy az Operaház élén lehetek, itt állok neki ellenzéki retorikával előjönni? Nem

– mondta Ókovács Szilveszter.

Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd

#Kultúra#ókovács szilveszter#orbán viktor#operaház

Címlapról ajánljuk