Kultúra

Az amerikai kormány is beszállt a Spotify és a zenészek covidvitájába

rtl.hurtl.hu

2022. február 1. 20:48

Elóször Neil Young, aztán Jodi Mitchell, végül a Fehér ház is felszólalt Joe Rogannel szemben.

A Fehér ház szóvivője szerint többet is tudna tenni a Spotify az álhírek ellen, mint egy sima figyelmeztetés megjelenítése. Jen Psaki ezt arra reagálva mondta el, hogy az utóbbi hétben felhevült a konfliktus a platform és több zenész, valamint Joe Rogan podcast-műsorvezető közt.

Az ügy háttere:

  1. Neil Young legendás zenész megkérte a Spotify-t, hogy vegyék le a zenéit, mivel a platform helyet ad Joe Rogan adásának, ami a világ leghallgatottabb podcastja. Azért kért ezt, mert Rogan korábban két oltásellenes tudóst is meghívott a műsorába.
  2. Jodi Mitchell zenész is csatlakozott Younghoz, és megüzente az ultimátumot: vagy Rogan megy a Spotify-ról, vagy ők.
  3. A Spotify közölte, hogy Rogant és a pénzt választja.
  4. Aztán engedtek egy picit: megüzenték, hogy nem szedik le az oltásellenes tartalmakat, de egy Coviddal kapcsolatos figyelmeztetést fognak megjeleníteni az ezzel foglalkozó hanganyagok mellett.

Psaki szerint ez egy jó lépés, de a platform akár be is tilthatná a hamis híreket tartalmazó anyagokat. Szerinte ezek is hozzájárulnak a járvány elhúzódásához. Azt mondta: a cégeknek, de főleg az amerikai vállalatoknak is felelősségük, hogy hitelesen tájékoztassák az embereket, írja az Independent.

Joe Rogan arról is beszélt, hogy a Covid nem igazán veszélyes a fiatalok számára, ezért nekik nincs szükségük vakcinára. Ez hazugság.

Nyitókép: Jasen Vinlove / Reuters

#Kultúra#joe rogan#fehér ház#neil young#spotify#covid#oltás#vita

Címlapról ajánljuk