Kultúra

Járai Máté elfogadhatatlannak tartja Lengyel Tamás kritikáját, a színész kommentben válaszolt

Mohos MátéMohos Máté

2022. január 10. 9:49

Lengyel Tamás korábban Járainak üzenve posztolta ki az ügy vizsgálati anyagát.

Facebookon üzent Járai Máté a Vígszínház színészének, Lengyel Tamásnak. Lengyel tegnap posztolta az oldalon az Eszenyi-ügy 2020-as vizsgálati anyagait, amelyekben a volt színházigazgatóval szembeni 71 panasztevő beszámolója olvasható. 

Járai most azt írta, hogy nem kérdőjelezi meg az áldozatok traumáját, de szerinte nem válik „árulóvá” attól, hogy Eszenyivel dolgozik.

Elfogadhatatlannak tartom, ami történt, azt pedig különösen, hogy azok, akik tudtak erről és tehettek volna ellene 10 éven át nem tettek semmit. De azt is elfogadhatatlannak tartom, hogy azért ne mondhassam el a saját tapasztalataimat és megélésémet, mert az éppen nem egyezik a többség véleményével és egyesek szerint nem szalonképes, sőt olyan elképesztő vádakkal illetsz, amelyek csupán a Te feltételezéseidből és előítéleteidből fakadnak

– írta.

Hozzátette: „Nem lehet célod azt sugallni szakmán belül, hogy aki ezentúl Eszenyi Enikővel dolgozik az áruló és semmibe veszi a 71 áldozat traumáját, mert így ez az ügy csak még tovább növeli a megosztottságot.”

Hamarosan Lengyel kommentben válaszolt neki:

Ha elfogadhatatlannak tartod, ami történt, akkor miért fogadsz el mégis és támogatsz a munkáddal egy olyan helyzetet, ahol az elkövető újra emberek felett diszponálhat és fennáll a veszélye, hogy minden megismétlődjön?

– írta.

Az adok-kapok kiváltó oka egy Instagram-poszt volt, amin Járai és Eszenyi közösen szerepeltek. A színész A cirkuszhercegnő című operettben játszik Kecskeméten, amit a Vígszínház volt igazgatója rendezett. Az előzményekről és a vizsgálati anyag tartalmáról itt írtunk.

A Fókusz riportja: 

Nyitókép: RTL Sajtóklub

 

#Kultúra#járai máté#eszenyi enikő#vígszínház#vizsgálat#főváros

Címlapról ajánljuk