Kultúra

Kóbor Dániel: Apu sérthetetlennek hitte magát

rtl.hurtl.hu

2022. január 6. 6:12

Apját nem érdekelte a covid, elbagatellizálta a világjárványt – mondta Kóbor János fia, aki szerint Mecky sosem járt orvosnál, mert úgy érezte, mindenkit túl fog élni a génjei miatt.

A Blikknek nyilatkozott apja elvesztéséről Kóbor Dániel, az Omega frontemberének fia. Mint mondta, az az utolsó emléke róla, amikor magához ­öleli unokáit, Hangát és Sárit és puszilgatja őket. Ekkor látta utoljára édesapját, néhány héttel a kórházba kerülése előtt.

Kóbor Dániel szerint apja maga volt az erő és az életenergia, lenyűgözve nézte, ahogy végigugrál a színpadon egy-egy koncertet, miközben nem is sportolt. Édesanyjához hasonlóan Mecky is kerülte az orvosokat, kinevette a fiát, amikor arra kérte, vizsáltassa ki magát.

Kóbor Dániel beadatta magának a koronavírus elleni oltást, de apját nem érdekelte a covid, elbagatellizálta a világjárványt. Apu sérthetetlennek hitte magát – fogalmazott a lapnak.

Mint mondja, soha nem felejti el azt a pénteket, amikor apja hívta, hogy köhög, nem érzi jól magát, hőemelkedése van.

Kórházba kerülése után az első három napon tudtak még beszélni, és apja nyugtatta, hogy csak a biztonság kedvéért jött be, de már nagyon unja, haza akar menni. 

Ekkor hallottam utoljára az apám hangját. Tizenegy óra volt. Anyám délután háromkor még beszélt vele, Zsóka, a felesége pedig este tizenegykor. Másnap már azzal hívtak, apu az intenzívre került, súlyos állapotban

– mondta Kóbor Dániel.

Kóbor János tavaly december 6-án halt meg. A Kossuth- és Liszt Ferenc díjas zenész november 9-én került kórházba koronavírus fertőzéssel, amelyet nem tudott legyőzni. 

Nyitókép: Kóbor János énekes az Omega együttes koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában 2019. november 8-án. Fotó: MTI/Mohai Balázs

Címlapról ajánljuk