Kultúra

Amerikai sorozatban tűnhet fel Karikó Katalin karaktere

rtl.hurtl.hu

2021. december 31. 17:51

A magyar biokémikust az Emmy-, és Golden Globe-díjas amerikai színésznő, Sarah Paulson alakítja majd.

The First Shots címmel készít sorozatot a koronavírus elleni védőoltások kifejlesztésérők az HBO – szúrta ki a tévétársság közleményét a Telex. A szériában megjelenik majd az mRNS alapú vakcinák kifejlesztésében kulcsszerepet játszó magyar biokémikus, Karikó Katalin is. Őt az Emmy- és Golden Globe-díjas Sarah Paulson játssza majd.

Sarah Paulson a The Goldfinch című filmje bemutatóján a 44. Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon 2019. szeptember 8-án – Fotó: Warren Toda / MTI / EPA

Joe Biden, amerikai elnök járványügyi főtanácsadóját, Anthony Faucit Martin Short alakítja a sorozatban, noha korábban Brad Pitt is az immunológus bőrébe bújt.

 

Donald Trump, előző amerikai elnököt Jared Leto fogja játszani. Ő előzőleg a Batman-filmek főgonosza, Joker bőrébe bújt.

A Telex idéz az HBO közleményéből is. E szerint a sorozat várhatóan „tudós nők és döntéshozó férfiak együttműködéseként, a kétpólusú politika és a globális cégvilág harcaként mutatja be” a vakcinákért folytatott tudományos és üzleti versenyt.

Nyitókép: Karikó Katalin Széchenyi-díjas kutatóbiológus, biokémikus, a szintetikus mRNS alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatója, a Debrecen Díj a Molekuláris Orvostudományért idei díjazottja az elismerés átadásán a Debreceni Egyetemen 2021. december 14-én – Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

#Kultúra#karikó katalin#sarah paulson#hbo

Címlapról ajánljuk