Kultúra

2025 után már nem ad ki új lemezt a Coldplay

rtl.hurtl.hu

2021. december 23. 14:08

Már ha lehet hinni a zenekar frontemberének, Chris Martinnak. Viszont hetvenévesen is koncerteznének, mint a Rolling Stones.

Nem ad ki több lemezt a Coldplay 2025 után – jelentette be a zenekar frontembere.

Chris Martin csütörtök este a BBC Radio 2-n vezet karácsonyi zenés műsort Jo Whiley-val, ennek előzetesében mondta, hogy „az utolsó rendes lemezünk 2025-ben fog kijönni, utána gondolom, csak turnézni fogunk”. Azt viszont elképzelhetőnek tartja, hogy más előadókkal együttműködve jelennek majd meg új felvételeik.

Jo Whiley a Radio 2 reggeli műsorában azt mondta: soha nem tudja eldönteni, hogy Chris Martin viccel-e, vagy halálosan komolyan beszél. Mindenesetre a mostani bejelentés összhangban van azzal, amit a zenész a Coldplay kilencedik stúdióalbuma, a Music of the Spheres megjelenésekor mondott: 12 albumot akarnak felvenni, azután leállnak a lemezfelvételekkel. Konkrét dátumot viszont most említett először.

Az Absolute Radio-nak ugyanakkor Chris Martin elárulta, hogy a turnézást mindenképpen folytatni fogják, hetvenévesen is színpadra állnának, mint a Rolling Stones. „Csodálatos lesz, ha akkor is lesz, aki el akar jönni ránk” – mondta.

2019-ben a Coldplay a környezet védelmére hivatkozva mondta le összes koncertjét, azt mondták, így tudnak a leginkább karbonsemlegesek maradni, és amíg nem találnak megoldást a környezetbarát koncertezésre, a rajongók az interneten hallgathatják őket. Azóta Chris Martin arról beszélt, hogy következő turnéjukhoz az áramot részben a tánctér „kinetikus padlója” szolgáltatja majd, ami a közönség ugrálását alakítja át elektromos energiává.

Nyitókép: Chris Martin a Coldplay amszterdami koncertjén 2016. június 24-én – Fotó:  Paul Bergen / MTI / EPA / ANP Kippa

#Kultúra#coldplay#zenekar#koncertturné#chris martin

Címlapról ajánljuk