Kultúra

Megbocsátott a Vígszínház a Facebookon vádaskodó Wunderlich Józsefnek

rtl.hurtl.hu

2021. december 21. 17:29

A színész visszatérhet a színpadra, miután mindenkitől elnézést kért.

Rövid közlemény jelent meg kedden a budapesti Vígszínház honlapján, amely pontot tett a színház közismert színésze, Wunderlich József és Rudolf Péter színházigazgató közötti konfliktusra.

Wunderlich József korábbi, a Vígszínházzal kapcsolatos bejegyzései kapcsán a belső vizsgálat lezajlott. A színművész bocsánatot kért kollégáitól, az egész társulattól és a színháztól, amit a vezetőség elfogad. A munkáltatói döntés értelmében Wunderlich József december 27-én tér vissza a színpadra, a Lóvátett lovagok című előadásban. Bízunk benne, hogy a Vígszínház és közössége megtartó erő tud lenni ebben a helyzetben is.

– fogalmazott a közlemény.

Mint ismert, Wunderlich József egy november 25-i, pár óra után törölt Facebook-bejegyzésében arról írt, hogy a színház vezetése nem védi megfelelően a színészeket és a nézőket a koronavírustól. Wunderlich ezután nyilvánosan elnézést kért, majd egy újabb bejegyzéssel jelentkezett, amelyben azt írta: egy kolléganőjét nyilvánosan megalázta az egyik rendező, mert a színésznő nem volt hajlandó levetkzőni a darabban. Wunderlich később ezt a posztját is törölte és újra elnézést kért a színház vezetésétől és kollégáitól is. Ezután a színészt felfüggesztették, de büntetése a Vígszínház közleménye szerint véget ért.

Nyitókép: Wunderlich József F. Scott Fitzgerald A nagy Gatsby című regényéből készült színmű próbáján a Vígszínházban 2019. szeptember 4-én. – Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

#Kultúra#vígszínház#wunderlich józsef#rudolf péter#színész

Címlapról ajánljuk