Kultúra

Alföldi: „Ugyanaz van, mint hét éve, sőt sokkal rosszabb” - túl a 300. előadáson az Őrült Nők Ketrece

rtl.hurtl.huFehér IstvánFehér István

2021. december 21. 18:37

300. alkalommal játszották hétfő este az Őrült Nők Ketrecét az Átriumban. A legtöbben a Madárfészek című moziból ismerhetik a meleg pár szórakoztató, de tanulságos történetét. Alföldi Róbert rendező szerint szomorú, hogy hét évvel a bemutató után a darab üzenete aktuálisabb, mint valaha.

Az Őrült Nők Ketrece című darab 300. előadáson is teltház volt hétfőn, csak úgy, mint a korábban mindig. A színpadi alkotást 2014 júliusában mutatták be először Alföldi Róbert rendezésében az Átrium Színházban. Magánprodukcióban készült, ezért is különösen jelentős esemény a jubileum, ami ilyen esetben egyáltalán nem szokványos.

A világszerte sikerrel játszott musical főszereplői Stohl András és Hevér Gábor. Egy meleg párt alakítanak, akik éjszakai mulatót üzemeltetnek, ahol az egyikük a transzvesztita sztár. A hétfői előadásra meghívták Lady Dömpert is, az ország egyik legismertebb transzvesztita előadóművészét, ő segített Stohl Andrásnak felkészülni a szerepre. Alföldi Róbert koncepciója az volt, hogy az előadás kendőzetlenül beszéljen családról, hűségről, elfogadásról. A rendezőt azonban elkeseríti, hogy hét év után ezek a kérdések még mindig ennyi érzelmet kavarnak.

Nem az, hogy vesztett az aktualitásából, ami a társadalmi beágyazottságot illeti, hanem hogy még inkább ugyanaz van, mint hét éve, sőt sokkal rosszabb van. Ez kicsit olyan elkeserítő 

– mondta a színművész, aki ide kattintva hosszabban is mesél a Híradó riporterének.

A nézők egyébként tegnap is felállva ünnepelték az őrült nőket. Van olyan rajongó, aki már 96 alkalommal látta az előadást.

Az RTL Híradó ott volt a jubileumi előadáson, az erről készült riportot itt tekintheti meg

#Kultúra#alföldi róbert#lady dömper#átrium#színház#örült nők ketrece

Címlapról ajánljuk