Kultúra

Keanu Reeves szerint őrültség lenne laptopon nézni a Mátrix 4-et

rtl.hurtl.hu

2021. december 20. 10:38

„Haver! Ne streameld azt a filmet” – intette Reeves a Guardian újságíróját, akinek interjút adott. Azt is elárulta, hogy melyik Star Wars-film okozta neki a legnagyobb csalódást.

„Haver! Ne streameld azt a filmet… Kurvára ne streameld azt a filmet” – így reagált Keanu Reeves, amikor a Guardian újságírója azt mondta neki, hogy ő csak laptopon fogja megnézni a Mátrix negyedik részét, a Feltámadásokat. A lap interjújában a sztár arról beszélt, hogy „őrültség” lenne a filmet kis képernyőn nézni.

Az interjúban Reeves azt is felidézte, hogyan került először kapcsolatba a filmek világával. Nevelőapja, Paul Aaron rendező 15 éves korában munkát adott neki egy Chuck Norris-filmben, amin akkor dolgozott. Ekkor még főleg jeget cipelt a stáb üdítőinek hidegen tartására – később pedig már jöttek is a legendás szerepek.

Szóba került a Star Wars is. Reeves elárulta, hogy A jedi visszatér óriási csalódás volt számára, amikor 19 évesen megnézte a moziban – így együtt tud érezni azokkal a nézőkkel is, akiknek nem tetszettek a Mátrix eddigi folytatásai.

Reeves a színészet mellett költészettel is foglalkozik, eddig két verseskötete jelent meg. Az interjúban azt is elmondta, hogy a verseiben írta ki gyászát, amit akkor érzett, amikor elvesztette barátját, River Phoenixet, és a volt barátnőjét, aki autóbalesetben hunyt el.

Mint mondta, az, hogy ennyit dolgozik, nem lassítja le számára az idő múlását, épp ellenkezőleg, felgyorsítja azt.

A Mátrix-filmek hagyatékáról nemrég itt írtunk bővebben, december 23-án pedig érkezik a kritikánk is az aznap mozikba kerülő negyedik részről.

Nyitókép: Fred Greaves / Reuters

#Kultúra#keanu reeves#mátrix#interjú#star wars#mozi#laptop

Címlapról ajánljuk