Külföld

Túltolták az álhíreket és konteókat, nem kapott sugárzási engedélyt a szélsőjobbos francia tévécsatorna

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. július 25. 12:26

Nem hosszabbították meg a Marine Le Pent támogató C8 tévécsatorna működési engedélyét, mert túl sok álhírt és összeesküvés-elméletet sugároztak.

Lejárt a működési engedélye és a francia hatóságok nem újították meg C8 tévécsatorna sugárzási engedélyét, írja a Telex a Financial Times hírére hivatkozva.

A csatorna tulajdonosa Vincent Bolloré francia milliárdos, az amerikai Fox Newshoz gyakran hasonlított C8-at pedig a szélsőjobboldali Nemzeti Tömörülést irányító Marine Le Pen támogatói közt tartják számon.

A francia hatóságok azzal indokolták a sugárzási engedély visszavonását, hogy a C8 folyamatosan álhíreket közölt és teret adott mindenféle megalapozatlan összeesküvés-elméleteknek. Ezek miatt összesen 7,8 millió euróra büntették a tévécsatornát.

A 8,6 milliárd dolláros vagyonú Vincent Bolloré többi tévéje – a Canal+, a Canal+ Sport és a CNews – továbbra is sugározhat. Marine Le Pen szerint a C8 ellehetetlenítése a szólásszabadság elleni támadás.

Nyitókép: Vincent Bolloré a C( jogelődjének számító Direct 8 tévécsatorna kabalamadarával, 2006-ban – Fotó: Alain BENAINOUS/Gamma-Rapho via Getty Images

#Külföld#franciaország#szélsőjobboldal#marine le pen#c8#tévécsatorna#sugárzási engedély

Címlapról ajánljuk