Külföld

Trump azt javasolta unokaöccsének, hogy hagyja meghalni a fogyatékossággal élő fiát

Medvegy GáborMedvegy Gábor

2024. július 24. 18:50

Egy jövő héten megjelenő könyv szerint a volt elnök felesleges kiadásként tekint a fogyatékossággal élő emberek gondozására.

Donald Trump azt javasolta az unokaöccsének, hogy hagyja meghalni fogyatékossággal élő fiát és költözzön Floridába – derül ki Fred C. Trump III jövő héten megjelenő könyvéből.

A Time magazinban közölt részlet szerint Fred a feleségével együtt küzd az értelmi és fejlődési rendellenességgel élő emberekért és hozzátartozóikért, és nagybátyja elnökké választása után úgy gondolta, hogy a Fehér Házban is fel tud lépni az érdekükben.

Mint Fred írta, 1999-ben megszületett harmadik gyermekük, William, aki először egészségesnek tűnt, de 24 órán belül már az életéért küzdöttek az újszülött intenzíven. Háromhónapos korában ritka, rohamokkal járó betegséget diagnosztizáltak nála, ami a testi és értelmi fejlődését is befolyásolta. 15 évbe telt, mire megállapították, hogy egy genetikai rendellenesség okozta az állapotát.

Fred felesége, Lisa felvette a kapcsolatot Ivanka Trumppal, Donald lányával, aki apja tanácsadójaként dolgozott a Fehér Házban. Készségesen segített, így Fredék több tisztviselőhöz is eljutottak, míg végül 2020-ban Donald Trump is fogadta őket az Ovális Irodában. Egy többek részvételével zajló találkozón úgy tűnt, hogy érdekli az ügy, és arra kérte a jelenlévő egészségügyi minisztert és miniszterhelyettest, hogy tartsák Fredék csoportjával a kapcsolatot és segítsék őket.

A találkozó után Donald Trump visszahívta Fredet az Ovális Irodába, ahol már négyszemközt beszélgettek. Fred azt gondolta, hogy megérintették nagybátyját az elhangzottak, de tévedett. Az elnök azt mondta:

Ezek az emberek… Amilyen állapotban vannak, amennyibe kerülnek, lehet, hogy inkább hagyni kéne meghalni az ilyen embereket.


Fred azt írta, hogy erre ő megfordult és kiment.

Donald Trump unokaöccse arról is írt, hogy a volt elnök unokatestvérei egy alapítványon keresztül hozzájárultak William gondozásához, ami jelentős segítség volt nekik, de egy idő után elapadt a támogatás, egyedül a volt elnök adott pénzt rendszeresen. Amikor már fogyóban volt az alap, Donald Trump fia, Eric azt javasolta Frednek, hogy beszéljen az apjával.

Fred az egyik golfklubjában látogatta meg az elnököt, akinek elmondta, hogy egyre nagyobb anyagi terhet jelent William gondozása, ezért Eric azt javasolta, hogy forduljon hozzá. Donald Trump egy pillanatra elgondolkodott, majd egy sóhajtás kíséretében azt mondta:

Nem is tudom. Fel sem ismer téged. Talán hagyhatnád meghalni, hogy leköltözhess Floridába.


Fred azt írta, nem akart vitatkozni nagybátyjával, mert tudta, hogy nincs értelme, csak annyit mondott neki, hogy „nem, Donald, felismer engem”.

A történteket úgy összegezte Donald Trump unokaöccse, hogy az a nagybátyja baja, ha nem tudták megváltoztatni Williammel kapcsolatos érzéseit, és szerinte a volt elnök soha nem fog érezni olyan szeretetet és kötődést, amilyet ő és felesége kapnak minden nap a fiuktól.

#Külföld#donald trump#fogyatékosság#könyv

Címlapról ajánljuk