Külföld

Miközben Trumpot elnökjelöltnek választották, csúcsokat döntött a meleg társkereső app a Republikánus Nemzeti Kongresszuson

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. július 18. 20:34

A Republikánus Párt Milwaukeeban tartott jelöltállító gyűlésén alig bírta a megnövekedett forgalmat a Grindr meleg társkereső app.

Hétfőn kezdődött a Wisconsin állambeli Milwaukee-ban az amerikai Republikánus Párt jelöltállító gyűlése, a négynapos Republikánus Nemzeti Kongresszus (Republican National Convention, RNC), amelynek első napján hivatalosan is elnökjelöltnek választották a konzervatív, nemzeti keresztény kongresszusi képviselők, kormányzók, pártvezetők Donald Trumpot.

Az MTI tudósítása szerint „Tegyük naggyá ismét Amerikát” (Make America Great Again, MAGA) feliratú transzparensekkel teli rendezvényteremben a delegáltak üdvrivalgásban törtek ki, ahogy a tagállamok sorra Trumpot támogatták, hogy induljon újra a párt színeiben a novemberi elnökválasztáson.

A volt elnök Truth Social-oldalán közzétett nyilatkozatában a 39 éves James David (J.D.) Vance ohiói szenátort nevezte meg alelnökjelöltjének, aki Trump egyik legélesebb bírálójából egyik legelkötelezettebb támogatójává lépett elő.

De nemcsak Donald Trump közösségi oldala, a Truth Social volt nagyon aktív az RNC idején, a Pride.com beszámolója szerint csúcsokat döntött a meleg társkereső app, a Grindr látogatottsága is. 

Az RNC helyszínének közelében futó kalandot keresők miatt alig bírták a megnövekedett forgalmat a Grindr szerverei, a Downdetector térképén még a negyedik nap is nagy vörös foltok mutatják Chicago fölött az app akadozását.

 


Mindeközben a közösségi médiában egy olyan videó terjedt szélsebesen, amin a republikánus társkeresők tucatjait pörgeti valaki az RNC helyszínén az okostelefonos applikációban:


Az álnéven és arckép nélkül bejelentkező, alkalmi partnereket hajszoló felhasználók többnyire a republikánus politikusok stábtagjai közül kerültek ki, a diszkréciót biztosító kitalált felhasználónevek közt ezért van sok egymásra hasonlító, ami külön segítette is az egymásra találást. (Például a troye nevet tartalmazó grindr-userek nagy valószínűséggel Troy E. Nehls kongresszusi képviselő munkatársai közül kerültek ki.)

A Pride.com kommentárja szerint mindebben nincs semmi meglepő, mert miközben akad ugyan néhány, homoszexualitását nyíltan vállaló republikánus politikus, a stábtagok közt jóval több a saját neméhez vonzódó, de szexuális preferenciáit jó okkal titkoló fiatal munkatárs, akik az ilyen nagyszabású események során előszeretettel keresik egymás társaságát.

Mindezzel kapcsolatban George Santos, a botrányairól elhíresült republikánus képviselő szerdai twitteres posztjában arra biztatta párttársait, hogy vállalják saját melegségüket, miképp tette azt ő maga is korábban:


A Grindr RNC-s túlterheltsége nem újkeletű dolog, a Vice korábbi beszámolója szerint a 2016-os celevelandi kongresszus idején is eláraszották az appot az alkalmi szexpartnert kereső meleg republikánusok.

Nyitókép: Jacek Boczarski/Anadolu via Getty Images

#Külföld#egyesült államok#usa#republikánus párt#homoszexualitás#grindr#elnökjelölt#donald trump#melegjogok#lmbtq

Címlapról ajánljuk