Külföld

Egyszerűen a reptéri betonon hagyott az EasyJet gépe három kerekesszékes utast

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. június 25. 13:18

A reptér betonjáról nézték, ahogy csomagjaikkal felszáll a gépük.

Kínos incidens miatt kényszerült bocsánatkérésre az EasyJet fapados légitársaság, írja a Belfast Telegraph. A múlt hét pénteken történtekről a 73 éves Liz Weir számolt be. A mozgáskorlátozott írónő egy irodalmi találkozóra tartott, jegye az EasyJet Belfastból Edinburgh-ba tartó járatára szólt.

Egészen a beszállásig minden rendben ment: időben érkezett a reptérre, becsekkolt, feladta csomagjait. A reptéri személyzet a különleges reptéri segítséget igénylő írónőt kerekesszékkel el is vitte repülőgéphez, ahol két hasonlóan mozgáskorlátozott utassal várta, hogy a többi utas beszállása után felvigyék őket is a gépre.

A három kerekesszékes utas azonban a legnagyobb megdöbbenéssel nézte, hogy a miután rajtuk kívül mindenki beszállt a gépbe, az utaskísérők bezárták az ajtókat, és a lépcsőket is elgurították.

Csak ültünk ott, és integettünk, kiabáltunk a pilótának, de ő a fejét rázta

– mondta Liz Weir, aki felháborítóank tartja az őt és két utastársát ért diszkriminációt, ami miatt ő nem is ért oda a felolvasó rendezvényre, amire hivatalos lett volna.

„A hetvenes éveimben járok, szívbeteg vagyok, semmi szükségem az ilyen stresszre – és higgyék el, ha azt látod, hogy a géped felszáll, anélkül, hogy rajta lennél, az nagyon megterhelő. Előfordul, hogy egy busz elmegy melletted a megállóban, de arra azért nem számítasz, hogy a repülőgép, amire becsekkoltál, nélküled megy el, miközben ott vársz a kapunál” – próbálta érzékeltetni az írónő, hogy milyen traumát élt át.


„Nem hibáztathatom az easyJetet egyetlen ember tetteiért, de elvárom, hogy kártérítést kapjak a kellemetlenségekért, a stresszért és a bevételkiesésért. Szeretnék beszélni a pilótával is, aki lenézett ránk, látott minket integetni és kiabálni, de úgy döntött, hogy inkább otthagy minket, és elrepül” – mondta a nő a Belfast Telegraph-nak.

Az EasyJet bocsánatot kért a történtekért, és vizsgálatot indított a történtek pontos megállapítására. A légitársaság szóvivője azt közölte, hogy nagyon sajnálják ami történt, és sürgősen felvették a kapcsolatot a reptéri szolgáltatóval és a földi kiszolgáló csapatunkkal, hogy megértsék, miért történt mindez.

Nyitókép: Paul Faith/PA Images via Getty Images

#Külföld#Belfast#edinburgh#Easyjet#mozgáskorlátozottak

Címlapról ajánljuk